Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

Care e urmatorul numar?

E frustrant să faci parte dintr-o majoritate care, de fapt, e o minoritate. Când faci parte din cei mulți care, de fapt, sunt cei puțini. Sau, mai exact, sunt mai puțini. În țara asta, cifrele au făcut tot timpul jocul. A fost Băsescu cu cei 322. Tot el a venit cu cei 242 în funcție de cine mai vroia să îl suspende. Cifrele astea au dat „monstrului” un nume. Un brand. Au venit apoi „colegii” lui cu cei 7.5 milioane. Un nou nume-brand pentru o nouă categorisire. „Suntem 7.5 milioane” tună isteric ziariști și oameni politici la televizor.

Politicienii și jocurile de interes din spatele lor au dejucat din nou bunele intenții ale poporului care se vrea scăpat o dată din caruselul ăsta amețitor. Votul sincer acordat de marea majoritate a celor care s-au dus la vot a fost transformat într-o lance electorală. Iar acum, păpușarii se chinuie să o facă să împungă.

Oamenii au fost, din nou, scoși în stradă de acești păpușari. Puțini au ieșit din propria conștiință. Nu vă faceți iluzii, oamenii pe care îi vedeți protestând pe străzile din Sibiu sunt fațada politicienilor. O să îi vedeți la fiecare protest, la fel cum o să îi vedeți culegând roadele la acțiunile cu mici din Pădurea Dumbrava. La fiecare protest sunt aceiași și aceiași oameni. Cărora li se adaugă temporar sibieni sinceri, care vor să își spună of-ul, dar pe care a doua oară nu îi mai vezi, pentru că înțeleg foarte bine faptul că sunt manipulați.

„Băsescule, 7.5 milioane de oameni nu te vrea. România nu-i a ta” scria pe bannerul ținut de bărbatul care vinde popcorn în fața sediului PSD de lângă parcul Astra. Și dacă ar fi scris că 7.5 milioane de oameni nu te vor tot mi-ar fi greu să mă identific cu mișcarea de protest. Pentru că și protestele „spontane” și-au pierdut credibilitatea, chiar și ascunse în spatele denumirilor legate de anul revoluției. Iar asta mi se pare mult mai grav decât lăturile bătăliei politice. Deturnarea societății civile e în momentul acesta pericolul numărul 1.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 218

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

2 comentarii

Georg

Acum 11 ani

Deturnarea societății civile e în momentul acesta pericolul numărul 1.___SOCIETATE CIVILA N-A EXISTAT NICIODATA...Ar trebui construita, dar cine s-o faca? ONG-urile? Bloggerii? SATUL pLANETAR al lui Marshall McLuhan in Galaxia Gutenberg. Atunci cand pana si Partidul Ecologist habar nu are ce este ecologia si se ocupa de barfe... Si, MAJORITATEA POPULATIEI NU ARE acces la INTERNET, deci este izolata sub biciul primarului, invatatorului, partidelor, Bisericii de Stat, Consiliului Judetean si PREFECTULUI...
Raspunde

like

Acum 11 ani

si asta e gazetarie?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus