Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Basescu se intoarce la Cotroceni

Hotărârea Curţii Constituţionale nr 6 din 21 august 2012 referitoare la respectarea procedurii pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului naţional din data de 29 iulie 2012 pentru demiterea preşedintelui României, Traian Băsescu, şi la confirmarea rezultatelor acestuia, a fost citită în plenul reunit al Parlamentului de judecătorul Curţii Constituţionale, Mircea Ştefan Minea. 

În hotărârea adoptată, Curtea a constatat că procedura de organizare a referendumului din 29 iulie a fost respectată. În plus, judecătorii CCR au susţinut că nu a fost întrunită condiţia de cvorum pentru ca scrutinul să fie valabil şi au precizat că la data publicării deciziei în Monitorul Oficial Traian Băsescu îşi reia atribuţiile de preşedinte, informează Agerpres.
În 29 iulie a fost organizat referendumul privind demiterea preşedintelui Băsescu. Conform Biroului Electoral Central, prezenţa la acest scrutin a fost de 46,24% (8.459.053 de persoane) iar dintre cei care s-au prezentat la urne 87,52% (7.403.836 de persoane) s-au pronunţat pentru demiterea preşedintelui iar 11,15% (943.375 de persoane) - împotrivă. 
CCR a tranşat în 21 august problema referendumului, deşi a avut alte două termene prevăzute anterior, 12 septembrie şi 31 august. 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

14 comentarii

comentator

Acum 11 ani

Uitati-va, va rog, la fotografie. Este absolut concludenta. Asta este presedintele romanilor care nu s-au prezentat la referendum, preferand sa ramana cu el. Va rog sa va bucurati de el pe mai departe. De cate ori va avea chef de scandal politic v-a introduce batul in furnicar si va avea disputa pe care o doreste si din care el se va incarca cu energie in defavoarea acestui popor necajit care isi doreste un climat pasnic, locuri de munca, un salariu decent, etc. Sa traiti bine.
Raspunde

@comentator

Acum 11 ani

Ne-am uitat atent la fotografie. In ea vedem un om care si-a ascutit***si este gata sa-i f0uta in gura pe smecheri si impostori. Sa ramai tu cu bonta si crizel adormescu in liniste, la loc cu verdeata (in poienita) . Sops!
Raspunde

@comentator

Acum 11 ani

si-o ascutit bunatate de p0ula sa te sparga la esofag.
Raspunde

Georg

Acum 11 ani

De fapt NU SE REZOLVA NIMIC...nici asa, nici pe dos...Fiindca RAMAN TOTI sa se manance intre ei, mult mai dur si mai distrugator.Nu ar trebui sa fie vorba de INDIVIZI, ci de SISTEM, deci nu sa se lupte precum surzii cu orbii, ci sa aduca PROGRAME clare pentru POPOR, nu pentru ei. LUPTA SE ASCUTE...si creste URA OARBA si NEPUTINTA...Seceta..copacii care lipsesc..agricultura, foametea..LIPSA de APA... Nu politicianism pentru INDIVIZI care se mananca intre ei..ci ADMINISTRATIE PENTRU OAMENI si PAMANT...
Raspunde

Hans

Acum 11 ani

Asa-i ca va doare ??? Dumnezeu e sus si vede.Credeti ca Base fara Dumnezeu cadea tot in picioare,cu asa sleahta de HOTI de voturi ? Se lauda astia ca 7.4 milioane au votat pentru demitere ,dar sigur au furat cel putin doua milioane de voturi.Banditi la drumul mare.
Raspunde

STEFAN Lucian @ 2 si 3

Acum 11 ani

Inca o data aratati cine sunteti voi baseii ! Nu trebuie macar sa va jigneasca cineva ca va dati arama p fata - jivine si misei - ordinari si catei ! E bine ca ati invatat sa stati in casa cand se voteaza sper sa va ramana in constiinta si sa ne lipii de prea nedorita voastra prezenta !
Raspunde

STEFAN Lucian @ Hans

Acum 11 ani

Am mai auzit astfel de opinii - am vazut pe B1 cum un nea chel pe nume de Banciu spunea asta ! Daca e asa de ce nu s-a depus nici o contestatie de catre mebrii PDL in comisiile din sectiile de vot vizate ??????? Intoxicari pentru cei fara constiinta civica sau cunoastere a legii! Trist dar poate blestemul poporului roman se va stinge candva !
Raspunde

dvd

Acum 11 ani

Dezolant ptr 7,4 mil de alegatori ROMANI -----------NUMAI PRIN MISMAGURI TRAIESC UNI-------
Raspunde

Georg

Acum 11 ani

Ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, în proces cu instituţia pe care o conduce 28 August 2012__ de RL ONLINE__ Ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, se luptă cu instituţia pe care o conduce, la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Pivniceru a dat în judecată ministerul pentru recuperarea banilor tăiaţi din salariile magistraţilor în anul 2009. Alţi peste 500 de magistraţi din România au făcut aceleaşi demersuri. Au câştigat în instanţele din ţară, dar pentru că hotârârile acestora nu au fost aplicate au ajuns până la CEDO, potrivit Realitatea.net.__ În calitate de preşedinte al Asociaţiei Magistraţilor din România, Mona Pivniceru a dat statul român în judecată pentru recuperarea unor drepturi salariale. Unele dintre procese au ajuns şi la CEDO. În luna iunie a acestui an, Mona Pivniceru a executat silit Ministerul Justiţiei şi a încasat deja o parte din despăgubiri.__ Judecătorul Viorica Costiniu, preşedintele de onoare al Asociaţiei Magistraţilor din România, cea care îi reprezintă pe aceştia la CEDO, spune că demersul Monei Pivniceru este unul perfect legal.__ www.romanialibera.ro/actualitate/justitie/ministrul-justitiei-mona-pivniceru-in-proces-cu-institutia-pe-care-o-conduce-275136.html
Raspunde

Diaconu@Stefan Lucian

Acum 11 ani

Stefane, sunt depuse mii de contestatii,multe verificate deja.Urmeaza condamnarile la care tanjesti.Nici o intoxixare!!! Mizerii curate.Va amagiti ca ati fost 7.4 milioane \'pentru\'\'. Mai multi de patru , NU! Restul , furt.La drumul mare.
Raspunde

@10

Acum 11 ani

Se rezolva cumva contestatiile de la alegerile ptezidentiale ? ca la cat a furat chiorul atunci.......ar avea mult de lucru.
Raspunde

STEFAN Lucian

Acum 11 ani

Caut pulâ pentru supt. Cer și ofer seriozitate și promptitudine.
Raspunde

STEFAN Lucian @STEFAN Lucian (IP 80.237.226.75)

Acum 11 ani

Of cat va doare ! Ca e unu destul de corect si fara de pacat cat sa isi treaca numele ! Din pacate ca sa ma injurati voi liber acum au murit oameni la revolutie ! Si voi patati acea jertfa! Sa va fie rusine !
Raspunde

STEFAN Lucian @ Diaconu

Acum 11 ani

Asteptam condamnarile atunci - pana nu e cineva condamnat e intoxicare ! Asa e corect! Sa vedem oameni trimisi in puscarie si mai vorbim ! Ca la ce campanie cu biblia se poarta ....... Sincer imi este rusine ca platesc taxe si implicit salarii unor astfel de procurori !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus