Marţi,
04.10.2022
Innorat
Acum
10°C

Turcan: Taierea bugetului ICR blocheaza participarea Romaniei la Salon du Livre de la Paris

România nu va mai participa la două importante târguri internaționale de carte: LIBER Barcelona şi Salon du Livre de la Paris din 2013, unde România invitată de onoare, susține deputatul PDL, Raluca Turcan, într-un comunicat de presă referindu-se la reducerile bugetare ordonate de Guvernul Ponta. În urma rectificării bugetare operate în sedinţa Guvernului României din 23 august, bugetul Institutului Cultural Român a fost redus cu 14.560.000 lei, de la 43.000.000 lei, ajungând astfel la 28.440.000 de lei. Scăderea are loc în condiţiile în care ICR are angajamente legale, deja antamate, în valoare de 29.000.000 de lei. ”Era oare necesar acest sacrificiu pe care prim-ministrul Victor Ponta il provoacă pentru a-şi putea plăti cele 500 de persoane angajate în sistemul public de la preluarea guvernarii? Era oare necesară această amputare culturală pe care noi o considerăm un atac direct adus imaginii României peste hotare şi o sfidare a culturii? Sunt intrebări retorice pe care, în calitate de preşedinte al Comisiei pentru cultură arte, mijloace de informare in masă a Camerei Deputaţilor sunt obligată să mi le pun. Cultura a devenit o victimă într-un război politic în care dezinformarea şi lipsa de responsabilitate sunt la ordinea zilei, un război în care cea care pierde mereu este România”, mai susține Turcan în comunicat. Raluca Turcan este președinta Comisiei Cultură, Culte și mijloace de informare în masă a Camerei Deputaților.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

11 comentarii

sibian

Acum 10 ani

ICR nu a promovat cultura Romaniei in strainatate. A promovat cultul personalitatii domnului Basescu. Si a mai promovat prostia, incultura, prostul gust (ca sa nu zic pornografia) si multe alte lucruri care nu ne reprezinta ca popor. Nu merita nici macar banii pe care domnul Ponta i-a lasat totusi in bugetul acestei institutii. Sa nu uitam ca acesti bani provin de la contribuabilul roman.
Raspunde

@sibian

Acum 10 ani

sa nu uitam ca ICR ia dat multa m0uie lu mata si la toata familia ta de labbagii.
Raspunde

pro icr

Acum 10 ani

ICR este prima institutie care in decurs de 6 ani a promovat cultura romaniilor in lume! respect ICR si tuturor care promoveaza cultura oriunde in lume!!
Raspunde

Georg

Acum 10 ani

Cântec pentru anul 2000__ Vulturul ce roteşte sus/ va fi atunci de mult apus./ Lângă Sibiu, lângă Sibiu, prin lunci/ numai stejarii vor mai fi şi atunci./ Mai aminţi-mă-va un trecător/ vreunui străin, sub ceasul lor?/ Nu cred să mă vestească cineva/ căci basmul ar începe-aşa:/ Pe-aici umbla şi el şi se-ntorcea mereu,/ contimporan cu fluturii, cu Dumnezeu.___ Ia spuneti, cei ce o dati cu CULTURA si sunteti SIBIENI, cine a scris versurile de mai sus?_ Daca n-ati trecut prin Scholile cele Inalte ca gâsca prin apa si unul celebru prin Doctorat....
Raspunde

pensionar amarit

Acum 10 ani

Tu Raluco asta e o institutie inutila ca multe altele inventate ca sa se mulga bani si servici celor asa zisi intelectuali guristi si taietori de frunze la ciini ocupativa de ce trebuie banu public la investiti ca ati facut tara varza a la CLUJ de pensionari care au muncit cu adevarat in tara voastra si leati spoliat bani dindule pensi de *** nu te preocupa va doare numai de latraii vostri la luna
Raspunde

STEFAN Lucian @ 2

Acum 10 ani

Incercati sa va abtineti! Macar incercati cateva zile - in afara de basei nimeni nu va sustine astfel de latura emisa din tastatura ! pareti a fi un sustinator al ICR-ului - daca acestia sunt sustinatorii ICR din Sb - Turcan si un urlator PD infect - atunci ICR ar trebui desfiintat !
Raspunde

titi

Acum 10 ani

ar trebui să taie din bugetul deputatei Turcan în asa fel încît să aiba bani de deplasare din colegiul Sibiu în Moldova numai dus.
Raspunde

Georg

Acum 10 ani

Ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, în proces cu instituţia pe care o conduce 28 August 2012__ de RL ONLINE__ Ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, se luptă cu instituţia pe care o conduce, la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Pivniceru a dat în judecată ministerul pentru recuperarea banilor tăiaţi din salariile magistraţilor în anul 2009. Alţi peste 500 de magistraţi din România au făcut aceleaşi demersuri. Au câştigat în instanţele din ţară, dar pentru că hotârârile acestora nu au fost aplicate au ajuns până la CEDO, potrivit Realitatea.net.__ În calitate de preşedinte al Asociaţiei Magistraţilor din România, Mona Pivniceru a dat statul român în judecată pentru recuperarea unor drepturi salariale. Unele dintre procese au ajuns şi la CEDO. În luna iunie a acestui an, Mona Pivniceru a executat silit Ministerul Justiţiei şi a încasat deja o parte din despăgubiri.__ Judecătorul Viorica Costiniu, preşedintele de onoare al Asociaţiei Magistraţilor din România, cea care îi reprezintă pe aceştia la CEDO, spune că demersul Monei Pivniceru este unul perfect legal.__ www.romanialibera.ro/actualitate/justitie/ministrul-justitiei-mona-pivniceru-in-proces-cu-institutia-pe-care-o-conduce-275136.html
Raspunde

gigel

Acum 10 ani

Inca o gafa facuta de guvernul USL care nu mai stie cum sa se razbune pe Traian Basescu. Ei merg pe lozinca \"dupa noi potopul\". Sa va fie rusine.
Raspunde

gicu

Acum 10 ani

DACA NU II CU USL NU E BUN DELOC SI INCERCAM SA IL DESCRIDITAM. MERGETI LA GRAJDE USL-ISTI NENOROCITI.
Raspunde

STEFAN Lucian @ gigel gigi - din astia

Acum 10 ani

Sa inteleg ca un ati reusit sa va mascati altfel domnilr ? Acum s-a finalizt dosarul ICR - si paguba este de peste 2 milioane de euro - Se pare ca asa zisa desfiintare a Icr era de fapt curatirea ei de basisiti oti si d pdlei ordinari ! Corect ? Sa va mai aud comentand ca incep si eu ca Gheorg sa copiez toate articolele !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus