Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Politia rurala se reorganizeaza. Din nou

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Mircea Duşa, a declarat miercuri într-o conferinţă de presă că poliţia rurală se va reorganiza începând cu data de 1 septembrie. ”Am emis un ordin săptămâna asta prin care se reorganizează poliţia rurală cu 1 septembrie", a anunţat Mircea Duşa. Potrivit acestuia, dacă până în prezent în mediul rural exista, în unele localităţi, numai un poliţist la un post de poliţie, în urma reorganizării numărul poliţiştilor va creşte. Astfel, Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) i s-a aprobat suplimentarea cu 2.748 a numărului funcţiilor de şefi de post. În total, vor fi peste 380 de secţii de poliţie rurală, informează Agerpres. Ideea reorganizării poliţiei rurale a venit de la faptul că infracţionalitatea în mediul rural a crescut în ultimul an cu 6,3%. De la jumătatea lunii august, poliţia rurală din municipiul Sibiu va funcţiona după noua formă de organizare, impusă de restructurarea la nivel naţional. La nivelul județului Sibiu, reorganizarea poliției rurale s-a produs la jumătatea anului trecut, când din cele 51 de posturi de polițier locală au rămas 6 posturi de poliţie rurală. În urma reorganizării, polițiștii care ocupau funcția de ajutor șef de post au desfășurat, preponderent, activități de menținere a ordinii și siguranței publice, în special patrulare comunală și intercomunală, dar și alte activități cu specific operativ, inclusiv judiciare.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus