Vineri,
19.04.2024
Innorat
Acum
5°C

Guvernul a decis: Alegeri generale in 9 decembrie

Executivul a stabilit, sâmbătă, în şedinţă, ca data de desfăşurare a alegerilor pentru Camera Deputaţilor şi Senat să fie 9 decembrie 2012, a anunţat purtătorul de cuvânt Andrei Zaharescu. "În urma unei discuţii, în şedinţa de guvern, s-a ajuns la concluzia că dat fiind că 30 noiembrie este prima zi liberă de Sfântul Andrei, urmează 1 decembrie, Ziua Naţională, este posibil ca foarte mulţi cetăţeni români să plece în alte localităţi. Acei cetăţeni sunt obligaţi să voteze doar în circumscripţia în care sunt arondaţi şi, pentru a nu fi această încurcătură, s-a optat pentru data de 9", a explicat purtătorul de cuvânt contextul în care a fost luată această decizie. 

Întrebat de jurnalişti dacă în aceste condiţii premierul şi-a mai păstrat solicitarea adresată ministrului pentru Relaţia cu Parlamentul de a discuta cu Opoziţia pentru organizarea alegerilor pe 25 noiembrie, Zaharescu a exprimat opinia că solicitarea respectivă "nu mai este valabilă" din moment ce s-a luat o hotărâre privind data de 9 decembrie, informează Agerpres.
Premierul Victor Ponta declara, la începutul şedinţei Cabinetului, că va fi adoptată "de principiu", data de 2 decembrie pentru organizarea alegerilor parlamentare, dar a adăugat că "ar fi fost de 1.000 de ori mai bine" ca scrutinul să aibă loc pe 25 noiembrie. "Astăzi suntem obligaţi să adoptăm data de 2 decembrie, e o dată rea din punctul meu de vedere, pentru că sunt festivităţile de 1 decembrie, e liber şi de Sfântul Andrei. Ar fi fost de 1.000 de ori mai bine să fie pe 25 noiembrie. Nu ştiu ce calcule are PDL că dacă mai întârzie o săptămână alegerile nu ştiu cât o să mai crească ei în sondaje", a afirmat Ponta, la începutul şedinţei de Guvern

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

3 comentarii

mosu

Acum 11 ani

pdl nu o sa mai creasca in sondaje ,desi s-au mai dezmeticit ei dar vor creste alti la care nici nu te astepti ,Asadar usl sa nu doarma iar in papuci , daca nu fac ochi repede se trezesc ca la referendum ,,castigatori dar ies pe locul doi , hoti sint mai vigilenti si dorm mai putin.
Raspunde

baba

Acum 11 ani

oare securistii vor repecta dreptul de vot al tuturor romanilor sau cei din strainatate vor fi driblati si de data asta?
Raspunde

nepotu

Acum 11 ani

cand se va da completarea legii cu obligativitatea votului intr-o anume directie, cu mentiunea ca refuzul duce la radierea (de pe liste, din viata, etc) persoanei sau a grupului?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus