Duminică,
19.05.2024
Partial Noros
Acum
22°C

Petricevic: "Elemer Tordai - un simbol"

Noul antrenor al echipei CSUAtlassib Sibiu, Dragan Petricevic, a vorbit în cadrul conferinței de presă de astăzi despre Memorialul Elemer Tordai și, mai ales, despre baschetbalistul trecut în neființă.

Petricevic a colaborat în trecut cu Elemer Tordai, despre care antrenorul a spus că este un simbol nu numai în plan baschetbalistic.. Totodată, antrenorul „universitarilor” îl vede pe Elemer Tordai ca fiind un model al jucătorului modern de baschet. „Mi-a fost jucător la Vest Petrom Arad, într-un sezon chiar foarte bun, în care am avut rezultate foarte bune și în cupele europene - ne-am oprit în faza a treia, eliminați de vicecampionii Israelului. Elemer - un simbol al baschetului, dar nu numai al baschetului. (...) Să nu fie considerat un clișeu când spun un simbol. El este un simbol nu doar baschetbalistic, pentru orașul Sibiu și pentru întreaga Românie. Este, practic unul din primele modele ale jucătorului modern. Acum, practic, cu toții căutăm un Elemer Tordai, așa cum aveam la vremea respectivă în baschetul românesc. A plecat mult prea repede dintre noi și a lăsat o mare durere în suflet și un gol pentru toți”, a declarat Dragan Petricevic, care a subliniat că CSu Sibiu va aborda meciurile de la Memorialul Elemer Tordai exact ca pe cele oficiale. Antrenorul a spus că doar așa se poate cinsti memoria lui Elemer Tordai.

„Memorialul” Elemer Tordai se desfășoară între 6 și 8 septembrie, la sala Transilvania. La turneu au fost invitate Etoile Du Sahel - campioana Africii, CSM București și BCMU Pitești - câștigătoarea Cupei României. De menționat este faptul că joi, înainte de începutul oficial al turneului, reprezentanții celor patru echipe se vor duce la mormântul lui Elemer Tordai pentru a-și aduce omagiile și a păstra un moment de reculegere. Ora la care reprezentanții celor patru echipe participante la ediția din acest an a Memorialului Elemer Tordai se vor duce la cimitir va fi anunțată ulterior.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus