Sâmbătă,
24.02.2024
Cer Senin
Acum
11°C

Comerciantii de la Piata Taraneasca:"Preturile sunt prea mici"

prima săptămână comercianţii şi sibienii erau mulţumiţi de raportul calitate-preţ. Lucrurile par să se fi schimbat de la o săptămână la alta, iar acum unii producători spun că „preţurile sunt prea mici faţă de alte pieţe”.

„Eu am fost si sâmbăta trecută da nu am stat mult, am fugit, că mi-a venit marfă nouă şi am zis că mă duc si în altă piaţă că aici e mic preţul. Am venit şi azi dar nu stau mult, că nu prea rentează pentru noi să vindem marfă aşa poaspătă şi bună la preţuri aşa scăzute. Nouă ce ne mai iese?” spune unul dintre producători, care vine fructe la Piaţa Ţărănească.

Nici apicultorii nu sunt foarte încântaţi şi cred că piaţa merge „mai mult în avantajul cumpărătorului”, în schimb ce producătorii de lactate spun că sunt mulţumiţi, că marfa se vinde bine şi sunt mulţi cumpărători.

Producătorii de la Piaţa Ţărănească sunt din din Agnita, Bazna, Dumbrăveni, Hamba, Slimnic, Târnava, Răşinari, Tilişca, Chirpăr, Dârlos, Ighişu Vechi, Loamneş, Nou, Sadu, Şeica Mare, Şmig, Şura Mare, Târnava. De la tarabele lor, sibienii pot cumpăra legume, fructe, miere, mezeluri, ouă, sucuri şi siropuri naturale, pâine şi plăcintă de casă, lactate, cătină şi alte plante medicinale, dar şi rachiu de prune şi de cireşe.

Piața Țărănească Transilvania este împărțită în trei sectoare, primul de Carne-lapte-ouă cu 15 locuri, apoi al doilea de Legume-fructe-miere cu 25 de locuri și ultimul de Panificație cu 10 locuri.

În Piaţa Ţărănească Transilvania nu este refuzat nici un producător autorizat. Toţi cei care doresc să comercializeze produse agro-alimentare o pot face dacă au un certificat de producător, cota de lapte sau sunt persoane fizice autorizate.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

3 comentarii

pentru Cindrea

Acum 11 ani

care da cu bata in balta. Producatorii spun ca: „preţurile sunt prea mici faţă de alte pieţe”, mai bine: „mă duc si în altă piaţă că aici e mic preţul” nu este in avantajul nostru.
Raspunde

CETATEANUL

Acum 11 ani

Felcitari domnului Cindrea!!!! Dumnezeu sa va dea sanatate domnule fiindca ati spart mafia din piata sasului- piata Cibin. Normal ca daca omul da acolo 7 milioane pe o masa...sa vinda mai scump ACOLO SI MAI IEFTIN AICI.. AICI E MULT MAI BINE...FRIGIDERE...POZITIE EXCELENTA IN ORAS. SA SPERAM CA DE LA SAPTAMINA LA SAPTAMINA VA FI MAI BINE. AM AUZIT CA ATI REDESCHIS SI SPITALUL DIN CISNADIE....CA VRETI SA ADUCETI LA PARAMETRII BUNI SI AEROPORTUL...MA BUCUR CA V-AM ALES...ATI FACUT MULTE IN 3 LUNI DE VARA...ASA CA IN SFIRSIT AM VOTAT SI EU ODATA BINE PENTRU JUDETUL ASTA. DOMANE AJUTA IN CONTINUARE. SUNTEM ALATURI DE DVS.
Raspunde

eu

Acum 11 ani

Ati uitat de TALMACEL.. in poza sunt producatorii din Talmacel. ziaristi de...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus