Joi,
20.11.2025
Ceata
Acum
3°C

Dulceata si sirop de afine

Ingrediente: -1,8 kg de afine -1,2 kg zahăr -zeama de la o lămâie Afinele se spală și se curăţă de codițe. Într-o cratiță se amestecă afinele cu zahărul, apoi cratițe se pune la rece până a două zi, timp în care afinele vor lăsa sirop.

Siropul de afine

A două zi se scoate cratița și se strecoară aproximativ 600 ml de sirop (din care rămân 500 de ml de sirop de pus pe iarnă). Siropul se fierbe cca 20 de minute și se spumează.

Apoi se lasă la răcit și se toarnă în sticlă. Siropul se servește diluat cu apă, obținându-se un suc aromat. Se pot pune în suc și câteva frunze de mentă, pentru o savoare proaspătă. Siropul se păstrează foarte bine la frigider.

Dulceața de afine

După ce am stors siropul punem cratiță cu afinele pe foc, adăugăm zeamă de lămâie și lăsăm dulceața să fiarbă la foc mic. Spumăm de fiecare dată când e nevoie.

Dulceața este gata atunci când, dacă puneţi pe o farfurie câțiva stropi aceștia stau legați și nu se împrăștie. Dulceața se pune în borcane spălate foarte bine și se lasă fără capac până la răcirea completă (le-am lăsat până a două zi), apoi se înfiletează capacul și se pun borcanele în cămară la păstrare.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Vizualizari: 1929

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus