Miercuri,
12.05.2021
Parțial Noros
Acum
21°C

Coada la cabinetele medicilor de familie pentru analizele necesare inscrierii la gradinita

Medicii sibieni au fost nevoiţi îşi prelungească programul în ultimele zile, după ce sute de părinţi s-au prezentat cu copiii la medic, pentru analizele obligatorii înscrierii preşcolarilor la grădiniţă.

Majoritatea grădinţelor solicită examen coproparazitologic, exudat faringian şi aviz de intrare în colectivitate, adică o adeverinţă de la medicul de familie sau de la medicul pediatru, prin care se atestă faptul că micuţul este sănătos.

„În general toţi copiii trebuie să îşi facă analize înaintea să se prezinte în colectivitate. Copiii preşcolari, pentru a primi aviz de la medic că pot merge la grădiniţă, trebuie să aibă istoricul vaccinării, rezultatele consultului, exudatului faringian şi examenului coproparazitologic”, spune medicul de familie Cătălin Sava.

Un pachet complet de analize costă aproximativ 65 lei (exudat faringian 25 lei, examen coproparazitologic 30 lei, adeverinţă de la medicul de familie 10 lei).

„Părinţii sunt nevoiţi să facă aceste analize, dar în afară de acesta ele sunt spre binele copilului. După părerea mea, părinţii sunt responsabili, cel puţin la cabinetul meu toţi cei care se încadrează ca grupă de vârstă sub 7 ani, vin pentru analize. Adică cu cel puţin zece copii în plus consult zilnic, faţă de luna trecută de exemplu”, mai adaugă dr. Sava.

Tag-uri: Cătălin Sava

Vizualizari: 336

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus