Vineri,
30.09.2022
Cer Senin
Acum
13°C

Teatrul National din Sibiu deschide stagiunea 2012 – 2013 cu cinci spectacole noi

După un început de stagiune cu toate spectacolele vândute în avans, Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu continuă noul sezon cu cinci spectacole noi. „Răspunzând tuturor provocărilor contemporane, spectacolele Teatrului Naţional „Radu Stanca” Sibiu încearcă să surprindă diversitatea tendinţelor din artele spectacolului pornind de la tradiţie, cuvânt şi imagine, şi ajungând la montări complexe aclamate internaţional.

Noile premiere din această lună întăresc, astfel, poziţia de lider a Teatrului Naţional din Sibiu, cu 82 de spectacole active în repertoriu”, spune purtătorul de cuvânt la TNRS, Adrian Tibu. Seria premierelor din această stagiune este deschisă cu one – man showul „De hălăduială” după texte de Victor Drăgan şi Flaviu Suhastru. Spectacolul îl aduce pe scenă pe actorul şi regizorul Bogdan Sărătean într-un maraton plin de forţă, care sărbătoreşte puterea jocului şi a cuvintelor. Reprezentaţia este programată joi, 20 septembrie, ora 19:00, la Sala Studio din spatele Casei de Cultură a Sindicatelor, pentru un număr redus de locuri puse în vânzare la preţul de 5 şi 10 lei.

Cea de-a doua premieră a sezonului aduce din nou actorul în prim – plan contribuind la promovarea dramaturgiei româneşti prin montarea unui text de Dumitru Radu Popescu. Spectacolul „Damen – Vals” va avea avea premiera duminică, 23 septembrie, ora 19:00 şi se constituie asemenea unui carusel de scene puternice interpretate de actriţa Ioana Blaga – Frunzescu ca o confesiune intimă cu momente de forţă şi profunzime despre tandreţe, dăruire şi sacrificiu. Intrarea publicului la acest eveniment se face pe baza biletelor puse în vânzare la preţul de 5 şi 10 lei, într-un număr limitat de locuri.

Prima mare producţie din această stagiune reuneşte o distribuţie eclectică şi marchează debutul regizorului Masahiro Yasuda în România. „O poveste japoneză” este o adaptare după o piesă originală bunraku de Chikamatsu Monzaemon, Onnagoroshi Abura no Jigoku, despre care se crede că are la bază o poveste adevărată din 1721.

„Producţia Teatrului Naţional din Sibiu aduce un stil unic de joc ce face referire la spaţiul intim al camerei în care are loc ceremonia ceaiului şi presupune construirea unui întreg univers, prin corpul actorului, care îşi restrânge mişcările într-o formă neobişnuită. Regizorul Masahiro Yasuda creează un spectacol cu scene ce surprind prin varietate, în care se pune accent pe energia corpului. Povestea acestui spectacol se construieşte în jurul unei crime şi descrie societatea din punct de vedere al oamenilor slabi şi simpli”, spun reprezentanţii teatrului sibian.

Intrarea publicului la spectacol se face pe baza biletelor puse în vânzare la preţul de 10 şi 15 lei. Avanpremiera spectacolului va avea loc miercuri, 26 septembrie, ora 19:00, iar premiera, o zi mai târziu, joi, 27 septembrie, la aceeaşi oră.

Regizorul Alexandru Dabija şi trupa Secţiei Germane a Teatrului Naţional din Sibiu pregătesc în premieră naţională un spectacol provocator care are la bază piesa dramaturgului spaniol Esteve Soler - „Contra la democracia”. Distins anul trecut cu premiul „Serra d’Or” pentru cea mai bună piesă, textul dramaturgului spaniol porneşte de la ideea democraţiei ca o farsă ce produce orori la nivel mondial. Piesa îmbină comedia cu genul horror şi face parte dintr-o trilogie alături de piesele „Contra el progrés” şi „Contra l’amor”. „Gegen die Demokratie / Împotriva democraţiei” va avea premiera vineri, 28 septembrie, ora 19:00.

Spectacolul este prezentat în limba germană, cu traducere în limba română, iar preţul unui bilet este de 15 lei, respective 10 lei cu reducere. Seria premierelor din acest început de stagiune va fi încheiată de Johanna Adam, actriţia Secţiei Germane, care aduce pe scenă piesa „Haos” a dramaturgului de origine finlandeză, Mika Myllyaho. Premiera comediei va avea loc sâmbătă, 29 septembrie, ora 19:00 şi invită publicul la o experienţă intimă prin aşezarea scaunelor direct pe scenă. Spectacolul este prezentat în limba germană, cu traducere în limba română, iar preţul unui bilet variază între 5 şi 10 lei.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus