Sâmbătă,
22.01.2022
Cer Senin
Acum
-5°C

Ateliere de educatie culturala la Colegiul Samuel von Brukenthal

Pe 19 şi 20 septembrie 2012, Asociaţia Moara de hârtie desfăşoară la Colegiul Samuel von Brukenthal din Sibiu ateliere de educaţie culturală cu titlul “Incursiune inedită în lumea cărţii şi a tiparului”.

Atelierele îşi propun atât să îi introducă pe elevi într-un univers nou şi incitant – universul tiparului manual, cât şi să îi apropie mai mult de lectură, în special de cartea scrisă. Astfel, cu ajutorul echipamentelor, gravurilor şi instrumentelor istorice de tipar restaurate de Moara de hârtie, vom amenaja în incinta şcolilor un colţ care să amintească de atelierele de tipar de altădată.

În cadrul acestor ateliere elevii vor afla informaţii inedite despre cum se tipăreau cărţile în trecut, despre dezvoltarea tiparului în ţara noastră şi îşi vor tipări chiar ei, pe hârtie manuală realizată la Atelierul–muzeu Moara de hârtie din Comana, un text realizat prin tehnica tiparului înalt.

Atelierele sunt gratuite şi sunt realizate cu sprijinul financiar al Administraţiei Fondului Cultural Naţional, în cadrul unui proiect în care peste 1200 de elevi din clasele I – VIII vor participa la atelierele de educaţie culturală în Bucureşti, judeţele Giurgiu şi judeţul Sibiu.

Proiectul este realizat în parteneriat cu Asociaţia pentru Înfrumuseţarea Oraşului Sibiu, Colegiul German Goethe din Bucureşti, Liceul Eugen Lovinescu din Bucureşti.

Despre Moara de hârtie:

Conceput ca  un Atelier–muzeu, Moara de hârtie (www.moaradehartie.ro) se dezvoltă ca un spaţiu ce reînvie, păstrează şi transmite mai departe tradiţii manufacturiere româneşti şi universale. Moara de hârtie este un loc special care îşi propune sa adune iubitori de frumos. Atelier-muzeu, muzeu viu sau doar un „loc cu povesti”, Moara de hârtie este un spaţiu al cărţilor, unic in România, în care am adunat marturii ale unor vremuri trecute, echipamente de tipar şi legătorie (cel mai vechi echipament datează din 1889), gravuri rare, tipărituri vechi.

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus