Joi,
20.11.2025
Ceata
Acum
3°C

Macaroane cu carne si sos bechamel

-1 pachet de 500 gr macaroane fierte și puse la scurs

-800 g carne tocată vițel

-2 cepe de mărime medie

-1 praf sortișoara

-sare, piper

-oregano

-250 g brînză grasă, telemea sărată

-2 linguri bulion

-1 legătură pătrunjel verde

-4 linguri de ulei

Pentru bechamel:

-3 ouă

-1/2 litru lapte

-1/2 pachet unt sau margarină

-făină

-sare

Se taie ceapa mărunt, se dă prin ulei, dar nu se prăjește, se adaugă carnea tocată și 2 pahare cu apă. Când s-a fiert adăugați mirodeniile, sărați, piperați, o mai lăsați să clocotească un minut, după care puneți bulionul. Mai lăsați vreo 10 minute și apoi opriți focul. Adăugați pătrunjelul la sosul rezultat.

Pentru bechamel: Bateți ouăle bine cu puțină sare. Încălziți untul apoi adăugați laptele rece și amestecați cu telul. Adăugați ouăle și continuați să amestecați. Făina se adaugă în ploaie în așa fel încît să nu rămână cocoloașe, pînă iese o pastă ca pentru clătite. Se ia o tavă, mai înaltă, se unge cu ulei sau unt și se tapetează cu făină.

Ne întoarcem la macaroane, care între timp s-au mai răcit și le împărțim în două. Jumătate din cantitate o punem în tavă și le stropim cu vreun sfert din cantitatea de bechamel. Peste ele turnăm sosul cu carne, apoi punem brânza pe care o tăiem în cubulețe de aproximativ 2 cm și împărțim cubulețele peste sos.

Luăm a doua cantitate de macaroane, le punem și pe ele și turnăm restul de bechamel. În cuptorul încălzit băgăm tava și o lăsăm o oră, la foc mic. Când este gata se scoate și se lase la răcit 15 minute. Poftă bună!

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Vizualizari: 1018

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus