Vineri,
03.02.2023
Ceata
Acum
1°C

Am mancat cu cei mai tari avocati din Sibiu

de Micu Zicu

Vis a vis de noul sediu al Tribunalului Sibiu Redal Cafe a deschis un restaurant – cafenea prin care să potolească foamea și setea avocaților ce-și fac veacul mai toată ziua prin instanțele de judecată. Nu cred să existe avocat în Baroul Sibiu care să nu fi trecut pragul restaurantului cu pricina măcar o dată, mai ales că pauzele de cafea și țigară dintre procese acolo se țin. Eu am vizitat localul joia trecută pe la prânz, adică pe la ora la care cele mai multe ședințe de judecată de termină și avocații își încheie calculele. Pe scări, afară, trona o pancardă cu Meniul Zilei: ciorbă de porc, cartofi trași în unt cu friptură de pui și salată, totul la 14 lei. Înăuntru, destul de multă lume la mese, discuții aprinse...

Înainte de toate, ar trebui menționat faptul că restaurantul arată destul de bine, fiind recent deschis: decor modern, scaune capitonate, mese aerisite, spațios, plus o groază de televizoare pe toți pereții, majoritatea prezentând posturi de știri, că doară avocații sunt oameni informați.

Revenind la mâncare, nota zece din start pentru chelnerii care au fost tot timpul atenți și prompți fără a fi agasanți. Ciorba a venit în câteva minute și a fost de-a dreptul delicioasă. A semănant mai mult cu o ciorbă ardelenească cu tarhon și cartofi, dar groasă și într-un bol cât să sature și cei mai ”mari” avocați. Apoi, felul doi a fost și mai mare și mai bun, aproape că n-am reușit să-l termin. Puiul a fost ceva între făcut pe grătar și prăjit într-un sos dulce, cu puțin usturoi, o minunăție. Cu două sucuri, totul a costat puțin peste 25 de lei. Mai mult decât rezonabil, zic eu, la un venit de avocat, fie el și din oficiu.

În loc de încheiere, vreau să vă mai spun ce discută avocații la masă sau la o cafea. În niciun caz despre Carabulea, care ar putea ieși de la închisoare, sau despre aplicarea Noului Cod Civil. De unde! Tot Dan Diaconescu și privatizarea Oltchim, vremea schimbătoare de afară sau, cel mai tare, cât mai costă să împuști  un urs în zilele noastre.

La final, nu vă urez să ajungeți pe la Restaurantul Redal din fața Tribunalului, că asta ar cam însemna să aveți treabă pe la tribunal și nu-i de bine. Dar dacă cumva ajungeți pe la Tribunalul sau Judecătoria Sibiu cu vreo problemă, stați liniștiți că aveți unde mânca ieftin și bun.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

11 comentarii

cip

Acum 10 ani

trebuia sa-i intrebi pe ospatarii aia draguti si amabili cat castiga?
Raspunde

anonim

Acum 10 ani

nu cred ca are cineva peste 2000 ron in mana net...asa ca nu se castiga fff bine avand in vedere ca bagi si weekendurile si faci inventar pana la 1 noaptea..
Raspunde

#

Acum 10 ani

La 14 ron meniul, nu cred ca este cineva acolo care ia 1.000 de ron net. Cat despre avocati... Daca esti avocat si mananci low cost, iti strici singur imaginea si...tariful.
Raspunde

www

Acum 10 ani

Ohoo, deci ajung la 2000 ron in mana ! Pai sa tot fii ospatar ! Ce studii, ce masterate si doctorate !
Raspunde

da

Acum 10 ani

si ciubucul? Cat e ciubucul?
Raspunde

joseph

Acum 10 ani

Auzi, da\' de unde stii ca-s cei mai tari, au avut campionat de skandenberg?
Raspunde

karla

Acum 10 ani

si cine dreaq da 2 lei pe faptul ca ti ai umflat tu burdahanul ala gretos de oier cu niste corupti?
Raspunde

injustitie

Acum 10 ani

desfintate tribunalele sunt aservite celor cu bani si politrucilor tribunale populare cu jurati din societatea civila uitativa unde neau dus au aparat nomenclatura siau dat legi bune numai pentru iei si categorile lor care au spoliat tara vezi legea ticaloasa a pensilor penibilor acum inteleg cu adevarat de ce a venit comunismu in 47 rusine
Raspunde

Catre hahalere

Acum 10 ani

Dar gazetarul? Gazetarul si-a platit portia? Sau a ramas sa scrie ceva frumos...
Raspunde

@injustitie (IP 188.24.226.140)

Acum 10 ani

lasa manelele si paharul din mana, pune-te putin pe carte, si pe urma sa iti dai cu parerea, nu pot lua in serios un semi-analfabet
Raspunde

mancau sarac

Acum 10 ani

Jalnica gazeta care publica asa un articol.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus