Miercuri,
01.02.2023
Innorat
Acum
-2°C

Restauratorii Centrului ASTRA particpa la Salonul National de Restaurare de la Craiova

În perioada 26-29 septembrie, zece restauratori ai Departamentului de Conservare -Restaurare, Serviciul Bunuri Culturale Mobile din cadrul Complexului Naţional Muzeal Astra din Sibiu, participă la Salonul Naţional de Restaurare.

Potrivit şefului Serviciului Bunuri Culturale Mobile, Sorin Fogarascher, restauratorii CNM Astra vor participa cu 19 obiecte restaurate, din categoriile: ceramică, lemn policrom, pictură tempera, textile, piele - blană, metal.

Salonul, organizat de Muzeul Olteniei din Craiova, va cuprinde lansarea catalogului expoziţiei, decernarea premiilor Galei Restaurării Româneşti, masa rotundă cu tema „Probleme legate de funcţionarea şi organizarea laboratoarelor de conservare-restaurare, încadrarea şi perfecţionarea personalului, finanţare”, precum şi o excursie documentară.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

1 comentarii

ztQIOBqBPQReDO

Acum 10 ani

Hotelul de care zici tu este Hotelul Victoria si el a supravietuit pana la ceturmurul din 1977, nu din 1940. In 1977 a fost atat de grav avariat incat s-a dispus demolarea lui. (Informatia este preluata din lucrarea Cutremurul de pamant din Romania de la 4 martie 1977 , pag 290, publicata de Editura Academiei in 1982, deci sursa mai oficiala ca asta cam nu prea se poate)
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus