Duminică,
27.11.2022
Innorat
Acum
2°C

Muzeul ASTRA premiat la Salonul Național de Restaurare

Muzeul ASTRA premiat la Salonul Național de Restaurare

Muzeul ASTRA a fost premiat în cadrul Galei Restaurării Românești – „Salonul Național de Restaurare”. Evenimentul a fost organizat la Craiova de către Muzeul Olteniei Craiova. Marius Vasile Iuga și Valentin Dumitrache au adus în Sibiu două Premii de excelență pentru restaurare.

În cadrul Secțiunii de ceramică – marmură, Marius Vasile Iuga, a fost premiat cu Premiul de excelență pentru restaurarea ceramică a piesei „Cană”. Obiectul este datat din 1781, piesă din colecția Muzeului ASTRA.

Valentin Dumitrache a fost distins în cadrul Secțiunii lemn – lemn policrom cu Premiul de excelență pentru restaurarea piesei „Laviță săsească”. Piesa este din anul 1884 și face parte din colecția muzeului. Obiectul a fost restaurat sub coordonarea lui Valeriu Olaru, cercetător științific și expert restaurator lemn – lemn policrom.

În cadrul Salonului Național de Restaurare, Muzeul ASTRA s-a prezentat cu „Cojocel” din secolul XIX, restaurat de Camelia Ioana Clej, „Față de pernă”, de la începutul secolului XX, restaurat de Ioana Raluca Mirițoiu, precum și „Curea de fecior” din a doua jumătate a secolului XX, făcut de expertul restaurator Ana-Maria Nicolae. A participat și restauratorul Șerban – Constantin Lazăr cu „Ghiozdan” din 1925 – 1945, „Ripidă” – obiect de cult, a doua jumătate a secolului XIX restaurat de Emanuela Timișescu, „Patru scene cu sfinți” – icoană pe lemn, sfârșit de secol XVIII-început de secol XIX al expertului restaurator Anamaria Rotaru și „Maica Domnului alăptând”, icoană pe sticlă din a doua jumătate a secolului XIX de restauratorul Florin-Marian Păun.

La Salonul Național de Restaurare au participat 30 de muzee, universități și firme de restaurare.

Sursa foto principal: Muzeul ASTRA - Facebook

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Denisa Laicauf

de Denisa Laicauf

Denisa Laicauf Reporter 0744196362

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus