Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Video Trei barbati au fost arestati preventiv pentru talharie si lipsire de libertate. Politistii il cauta pe un alt partener de-al lor

Cei trei bărbați făceau parte dintr-un grup infracțional de cinci persoane, care este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tâlhărie și lipsire de libertate.

Acțiunea de depistare a celor cinci s-a desfășurat în opt septembrie, în afara extravilanul localităţii Hosman, la ea participând poliţişti din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale şi Posturilor de Poliţie Nocrich şi Alţâna.

În cadrul acţiunii au fost identificaţi: C. Nicolae, în vârstă de 21 de ani, domiciliat în localitatea Copşa Mică; C. Traian, în vârstă de 23 de ani, domiciliat în localitatea Bîrghiş; C. Traian, în vârstă de 19 ani, domiciliat în localitatea Şeica Mare şi C. Danciu, în vârstă de 24 de ani, domiciliat în localitatea Bîrghiş. Cel de-al cincilea suspect nu a fost încă identificat.         

 

 

Tâlhărie și privare de libertate

Cei cinci bărbaţi se sutrăgeau urmăririi penale. Aceștia erau cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tâlhărie şi lipsire de libertate (art. 211 şi art. 189 cod penal), pentru că în perioada 31 august 2012 – 7 septembrie 2012, au comis un număr de şase tâlhării cu mod de operare deosebit (legarea victimei).  În fapt, cei cinci suspecţi, în cursul nopţii, au pătruns în punctele de lucru ale unor firme de construcţii şi, după ce au agresat şi legat persoanele care asigurau paza, au sustras diferite bunuri.

În urma extinderii cercetărilor, poliţiştii sibieni au stabilit faptul că cei cinci bărbaţi sunt suspectaţi de săvârşirea şi a altor infracţiuni, respectiv șase infracţiuni de furt comise pe raza judeţului Sibiu şi două infracţiuni de furt comise pe raza judeţului Braşov, fapte comise în perioada august – septembrie 2012.

„În cadrul investigaţiilor desfăşurate a fost efectuată şi o percheziţie domiciliară la locuinţa suspectului C. Danciu, fiind identificate mai multe bunuri care fac obiectul dosarelor penale mai sus-menţionate, iniţial cu autor necunoscut”, se arată într-un comunicat al IPJ Sibiu.

Cei patru inculpaţi au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Mediaş cu propunerea de arestare preventivă. În cazul a trei dintre ei a fost dispusă arestarea preventivă pentru o perioadă de 29 de zile, dar şi cercetarea în stare de libertate a inculpatului C. Danciu.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii formaţiunilor de investigaţii criminale în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a celor cinci bărbaţi.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus