Joi,
18.04.2024
Innorat
Acum
5°C

10.000 de beri in prima zi de CibinFEST

Prima zi de CibinFEST a fost un succes total. Deschiderea oficială a evenimentului a avut loc la ora 18:30, când primarul municipiului Sibiu, Klaus Iohannis, consulul onorific al Austriei la Sibiu, Andreas Huber și atașatul pentru probleme sociale al Ambasadei Austriei la București, Barbara Schofnagel au „dat cep” imensului butoi de bere din cortul amenajat în Piața Mare. „Cred că începem o nouă tradiție pentru Sibiu. Până acum am avut tot felul de manifestări în acest anotimp și cred că acum 12 ani am avut ultima dată un cort de bere aici în centrul Sibiului, în Piața Mare. Cred că acum suntem pe cale de a repeta succesul de atunci”, a spus primarul Iohannis în deschiderea evenimentului.

Imensul cort de 1200 de metri pătrați s-a dovedit neîncăpător pentru miile de sibieni care au dorit să participe la această sărbătoare. Cele 1300 de locuri au fost în permanență ocupate, alte câteva sute de sibieni și turiști veniți din toate colțurile lumii ocupând ringul de dans, animat de formația austriacă Spatzen 2000. În total, în prima seară de CibinFEST s-au consumat 10 mii de pahare de bere, alături de câteva sute de kilograme de carne și legume delicioase, oferite de cele trei standuri cu specialități bavareze și internaționale. Atracțiile celui mai mare parc mobil de distracții din România au făcut deliciul celor mici, dar mai ales celor mari. Imensele mașinării au testat la maxim nivelul de adrenalină al celor care au găsit curajul să se urce în „cuștile” ce au urcat la zeci de metri înălțime.

CibinFEST se va încheia duminică, 30 septembrie.

Programul evenimentului:

Vineri, 28.09.2012

12:00 – Prânzul Berarului

17:00 – Trupa de dansuri săsesti a FDGR

17:30 – Concursuri

18:00 - Concert Snaco Dixie Band

19:00 - Concert SPATZEN 2000 (Austria) – formație autentică de Oktoberfest

Sâmbătă, 29.09.2012

12:00 – Prânzul Berarului

16:00 - Spectacol de dansuri tiroleze - Trupa Ringelrein - Bacău

17:00 – Concursuri

18:00 - Concert Snaco Dixie Band

19:00 - Concert SPATZEN 2000 (Austria) – formație autentică de Oktoberfest

Duminică, 30.09.2012

12:00 – Prânzul Berarului

17:00 – Concursuri

18:00 - Trupa de dansuri săsești a FDGR

19:00 - Concert SPATZEN 2000 (Austria) – formație autentică de Oktoberfest

23:00 – Servirea ultimei halbe de bere și închiderea ediției

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

16 comentarii

Ion Popa

Acum 11 ani

De ce nu se da chitanta la nicunul din aparatele de distratie din Piata mare. Eu am firma si ma controleaza la sange pt. ceea ce fac, iar acolo totul e la negru. Nici la bere, la carnati, la titibombe etc. Ieri am cerut chitanta cand am platit biletul fetitei si au vrut sa mi-o dea jos din carusel. Pai chiar asa? Afacerea cui e?
Raspunde

#

Acum 11 ani

@Ion Popa Sibienii se bucura de distractie, crezi ca-i pasa cuiva ca toti banii merg in buzunar si ca nu se platesc impozite? In Sibiu avem 40.000 de prapaditi care primesc ajutoare in alimente de la UE. Pe langa astia mai exista alte zeci de mii de asistati sociali, plus handicapatii intruchipati. Daca nu esti din gasca primarului (care are 6 case), ti-ai gresit menirea in Sibiu.
Raspunde

#

Acum 11 ani

La ce taxe trebuie sa plateasca comerciantii (ca sa participe la acest eveniment), nu le mai arde de casa de marcat. Prima grija este sa-si scoata cheltuielile.
Raspunde

un sibian

Acum 11 ani

@ion popa: chitanta?? pt ce?? bagi \"pa firma\" distractia copilei la carusel??
Raspunde

#

Acum 11 ani

Cititi aici cat plateste un comercian ca sa participe la CibinFest. Preturile sunt cele de anul trecut. Nu uitati sa va aruncati un ochi peste \"conditii\": cibinfest.ro/wp-content/uploads/Formular-%C3%AEnscriere-CF2011-editabil.pdf
Raspunde

Georg

Acum 11 ani

16:00 - Spectacol de dansuri tiroleze - Trupa Ringelrein - Bacău_____Surprinzator: TIROLEZI de BACAU...Tirolezi-Tirolezi de pe munte sus - ALPI, NU CARPATI - nu se mai gasesc? Sa stie jodler autentic..in germana dialect tirolez...
Raspunde

joseph

Acum 11 ani

Tipic romanesc, majoritatea e de partea infractorului. @Ioan Popa, corect, daca noi dam chitanta, ei de ce nu? @# aberatii, aberatii @un sibian, nu baga pe cheltuieli, dar legea spune ca trebuie sa dea, ce nu-i clar aici?
Raspunde

mau

Acum 11 ani

Ce chitante?Ai vrut sa i le trimiti lui Boc.Popa draga te faci de ras cu corectitudinea ta.
Raspunde

Alex

Acum 11 ani

Ce chitante mai mai taceti comentatori de doi bani.Ce sa mai dea chitanta la atata lume esti cretin?Eu nu va inteleg!bucurati-va este un festival extraordinar.Numai comentati.
Raspunde

spike

Acum 11 ani

in loc de chitanta, cititi BILET, belitilor!
Raspunde

schausteller

Acum 11 ani

Pt.Ion Popa daca nu stiati pe bilete apar o serie si un numar acest tip de activitate are un regim special,dar nu va faceti probleme ca nu ii iarta statul de plata impozitelor,apropo cand a-ti fost ultima data la cinematograf va dat chitanta si factura dar la salile de jocuri de noroc daca luati un bilet va da cineva factura si chitanta?Sa fim seriosi parca traiti in alta lume.Documentati-va si dupa aceia scrieti ca daca esati croitor a-ti fi sticata pantalonii clientilor.Aushilfe fur aufbau gesucht .
Raspunde

@8-11

Acum 11 ani

Ce bilet frate?!? Nici asta nu ti-l da. Eventual un branci si hai pa! Ion Popa are dreptate, macar bilet sa dea. Ce mai conteaza, banii sa curga...
Raspunde

#

Acum 11 ani

@11 Orice activitate economica care se deruleaza printr-o firma presupune (obligatoriu) folosirea unei case de marcat. In Piata Mare se face evaziune fiscala, comerciantii de acolo nu elibereaza bon fiscal. Asta inseamna ca nu platesc TVA (24 %) si impozitul de 16 %. Pe de alta parte, este posibil ca unele afaceri sa nu mai fie profitabile daca s-ar plati aceste taxe. Si daca nu sunt profitabile, sa fie inchise. Deci, mai bine la negru decat deloc. Mai bine sa avem angajati care lucreaza la negru, decat sa nu avem locuri de munca.
Raspunde

@ 4

Acum 11 ani

chitanta pentru ca e normal ca si aia din piata mare sa plateasca impozite!!! gandirea primitiva a unora ca tine duce de evaziune, etc...si sa dea chitanta pentru ca daca ai firma si dai de lucru la oameni astia de la finante sunt permanent in control si cu mana intinsa...de ce sa nu fie valabila povestea asta si pentru \"comerciantii\" din piata mare???
Raspunde

rosu

Acum 11 ani

Io pe unde am fost, in toate parcurile de distractii mi-o dat jetoane.
Raspunde

Mio

Acum 11 ani

Mai oameni...daca toata lumea lucreaza la \"negru\"...cum ii ajuta tara pe cei care depind de impozitele platite de lucrul la \"alb\" ...asa zis mai simplu.Cum are tara posibilitatea sa dea pensii,...un ex. mic...? pe ce lume traiti oamenilor? Eu v-am citit la toti randurile si numai @4 are mintea in cap.../ un pensionar cu pensie in alta tara unde nu este ok sa lucrezi la negru...poate de asta am eu ...o pensie, nu?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus