Duminică,
14.09.2025
Cer Senin
Acum
19°C

Restaurantul Sfera: sa alegem prin eliminare!

De prin 2010, la doi pași de cimitirul municipal își ițește sigla de după gard restaurantul Sfera. Măricel, poate îngrămădi o nuntă fără hore largi sau o pomană tăcută. Săptămâna trecută am evitat însă sala sobru colorată al restaurantului. Era goală, iar la ora aceea a amiezii soarele era îndeajuns de plăcut încât să îmbie la a sta pe terasa despărțită de un gard și un trotuar de Calea Dumbrăvii. Cu toate că e, prin urmare, destul de aproape de stradă, gălăgia traficului nu se face remarcată. În schimb, n-ai cum să te ferești de manelele birtului aflat chiar în vecini, birt care nu duce lipsă la nicio oră de clientelă fidelă.
Meniul a fost adus repede de feciorul ospătar. Ar fi fost și culmea să întârzie: cu restaurantul gol, pe terasa ”acoperită cu pietriș măruntă mai era o singură masă ocupată de un el și o ea la o discuție. Feciorul ospătar, foarte amabil. A acceptat să facă vreo trei drumuri până la bucătărie. Nu pentru că i-am fi cerut în mod special, dar avea nevoie de confirmare. Confirmare că cele cerute de noi nu puteau fi pregătite. Ce nu putea fi pregătit? Păi, de exemplu, ciorba casei, trecută la 9 lei în meniu. Nu o aveau. Am cerut atunci un mușchi de porc împănat cu prune uscate, pentru care am fi plătit 18 lei. Nici ăla nu e, transmite bucătarul prin feciorul ospătar. Porc cu alune și sos de soia?, mai încercăm un telefonul fără fir cu bucătăria prin intermediul feciorului ospătar. Telefonul funcționează: nici acum nu putem cheltui 24 de lei. Mai încercăm o dată, cerând creveți cu sos de crab la cuptor. Feciorul ospătar zâmbește amabil, fără a mai merge la bucătărie: ”nici acest fel nu-l avem”. Evident, toate felurile astea de mâncare nu erau inventate de noi, ci din meniu citite.
În fine, prin eliminare am stabilit că rămânem la o ruladă de pui Sfera. Precedată de o supă ”de gyulaș”. Chiar dacă eu cred că era greșit scris în meniu, gulașul a fost bun, bun de tot. Amplu, ușor picant, cu chimen cât trebuie și o carne de vită pregătită la marea artă.
Fericit de această experiență după care am așteptat vreo 25 de minute de la sosire, plescăiam deja cu gândul la rulada de pui. Doar că pe principiul una caldă, alta rece, din rulada aceea cele mai fericite ingrediente cred că erau roșiile cherry. Pieptul de pui cu scoarță tare acoperea cașcavalul în care bucățile de pastramă de pui nu erau din cele mai alese. Cu gândul la savoarea gulașului, am mai bucățit ce am bucățit, dar n-am dovedit porția.
Una peste alta, la plată abordarea a fost decentă: 34,5 lei, cu tot cu pepsi. Nouă lei gulașul și 17 puiul, la care au mai fost puși patru lei pentru cartofii fierți. De mare atenție faptul că pâinea pe care nu am cerut-o și de care nu m-am atins nu a fost trecută pe nota de plată.

Lacrimi și dinți

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Vizualizari: 2671

Comentarii

5 comentarii

cip

Acum 12 ani

mai bine iti luai o punga de pufuleti cu surprize..........
Raspunde

siby

Acum 12 ani

My friend, localurile din jurul cimitirului pregatesc doar meniuri la \"cazan\" pentru parastasuri si inmormantari. Poate ca si ceea ce ai mancat acolo a ramas de la un eveniment de acest fel si a fost doar putin \"incalzit\" din nou. Pofta buna pe mai departe...!!!
Raspunde

jiji

Acum 12 ani

sincer e nashpa rau mancara la sfera. am mancat de cateva ori meniul zilei pe-acolo si nu o sa le mai calc pragul in veci.
Raspunde

eu

Acum 12 ani

esti un prost facut gramada.de ce nu mananci la mata acasa?
Raspunde

magog

Acum 12 ani

de ce nu faceti un rating de stele...cum facea Catavencu pe vremuri?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus