Vineri,
27.01.2023
Ninsoare
Acum
-0°C

Ridicarea masinilor in Sibiu nu este legala

Modul în care autovehiculele parcate neregulamentar în Sibiu sunt ridicate de către SC Piețe Sibiu SA nu este legal, a decis Tribunalul Sibiu și a parafat ca definitiv Curtea de Apel Alba Iulia. În termeni tehnici, instanța a admis excepția de nelegalitate a unor dispoziții din regulamentul referitor la ridicarea mașinilor parcate neregulamentar. Altfel spus, constatarea contravenției care să ducă la ridicarea mașinii nu mai poate fi făcută de agenții SC Piețe Sibiu SA, ci doar de către reprezentanții Poliției Rutiere sau ai Poliției Locale.

Peste 5.500 de mașini au fost ridicate în Sibiu din aprilie anul trecut, de când activitatea de ridicare, transport, depozitare și eliberare a autovehiculelor și vehiculelor parcate neregulamentar a fost transferată în subordinea SC Piețe Sibiu SA – în baza Hotărârii Consiliului Local Sibiu nr. 103/2011. Din acel moment, cea mai mare parte a solicitărilor de ridicare au fost făcute de agenții constatatori ai SC Piețe Sibiu SA. Or, potrivit celor stabilite recent de instanță, agenții SC Piețe Sibiu SA nu pot avea o astfel de competență.
”Agentul constatator nu poate fi decât un polițist, funcționar public cu statut special din cadrul Serviciului de Poliție Rutieră sau polițist, funcționar public din cadrul Poliției Locale Sibiu. Primarul municipiului Sibiu nu poate împuternici persoane fizice sau juridice cu calitatea de agent constatator. În caz contrar s-ar ajunge ca persoane juridice, respectiv societăți de profesioniști pe acțiuni, societăți de profesioniști cu răspundere limitată sau persoane fizice care nu au statut de funcționari publici să constate și să aplice sancțiuni în baza HCL 103/2011”, se arată în sentința dată de judecătoarea Elena Poiană, într-un dosar aflat pe rolul Tribunalului Sibiu în aprilie 2012. Sentința a fost menținută și de Curtea de Apel Alba Iulia, care în septembrie anul acesta a respins recursul formulat de reprezentanții Consiliului Local Sibiu și cei ai SC Piețe Sibiu SA.
Potrivit Anexei nr. 3 din HCL 103/2011, articolul 3, alineatul 1 ”activitatea de ridicare, transport, depozitare și eliberare a autovehiculelor și vehiculelor de orice fel oprite sau staționate neregulamentar în municipiul Sibiu se desfășoară în condițiile legii de către SC Piețe Sibiu SA numai în baza solicitărilor făcute de către agenții constatatori ai SC Piețe Sibiu SA, Poliției locale Sibiu, Serviciului public de administrare a domeniului public și privat al municipiului sau ai agenților de circulație”.

”Nu avem suficient personal”

Teoretic, orice contravenție de pe drumurile publice este constatată de polițiștii Serviciului Rutier. Ei pot solicita apoi ridicarea mașinilor parcate neregulamentar pe drumurile publice din Sibiu. Practic, acest lucru nu se prea întâmplă. ”Nu avem destui polițiști pentru a aloca și acestei activități oameni din cadrul serviciului nostru”, este declarația neoficială furnizată ziarului Turnul Sfatului. Oficial, răspunsul nu a venit până la închiderea ediției. Același răspuns oficial nu a fost furnizat nici din partea reprezentanților administrației sibiene, respectiv ai SC Piețe Sibiu SA, până la închiderea ediției. Dar, tot neoficial, Poliția Locală Sibiu are aceeași problemă. ”Din martie anul trecut, de când activitatea de ridicare a trecut la Piețe, Poliția locală nu mai are nicio treabă cu acest domeniu. Cu Serviciul de administrare a domeniului public, exista un protocol încheiat, dar acum nu prea mai există suficienți polițiști locali”, arată reprezentanții administrației locale.
Până săptămâna trecută, autospeciala de ridicat mașini lucra în două ture (06:00 – 22:00), solicitând, prin urmare, în fiecare zi, câte doi reprezentanți ai Poliției Locale sau ai Poliției Rutiere. De săptămâna trecută, numărul acestora ar trebui să fie dublu, având în vedere că a devenit operațională și cea de-a doua autospecială destinată ridicării mașinilor parcate neregulamentar.

Istoria unui mic proces

Admiterea excepției de nelegalitate a apărut în urma unui proces deschis în octombrie anul trecut de un sibian căruia i-a fost ridicată mașina din zona sediului Poliției. ”Era parcată jumătate pe trotuar, jumătate pe drum. Am considerat că sunt nedreptățit așa că am apelat la instanță”, spune Adrian, care s-a prezentat singur în proces, fără avocat. ”Culmea este că, acum, acolo unde am parcat eu când mi-au ridicat mașina acum este amenajată parcare jumătate pe trotuar-jumătate pe carosabil”. Procesul deschis la Judecătorie a ajuns la Tribunal, la Secția contencios-administrativ, unde a fost dată sentința mai sus descrisă. Acum, după respingerea recursului de la Alba, procesul de la Judecătorie va fi repus pe rol, pentru anularea procesului verbal care a dus la ridicarea mașinii lui Adrian. ”Eu sunt de acord cu ridicarea mașinilor, dar a acelora care efectiv încurcă circulația. Sunt atâtea exemple pe care le vedem zilnic. Eu nu am parcat astfel și de aceea m-a considerat nedreptățit”, adaugă Adrian. El a cerut în instanță să se anuleze și prevederea potrivit căreia, odată ridicată mașina să nu mai fie aplicată și amendă pentru contravenția parcării neregulamentare. ”Nu mi se pare normal ca, odată ce plătesc 500 de lei pentru ridicarea mașinii, să mai plătesc și amendă pentru parcare neregulamentară. Astfel de situații au mai fost atacate în instanță în țară și câștigate, dar la noi nu funcționează principiul precedentului”.

Se modifică sau nu?

Juriștii consultați de Turnul Sfatului în legătură cu acest proces au două variante pentru ceea ce va urma în cazul ridicării mașinilor parcate neregulamentar în Sibiu. ”Din câte văd, instanța nu a dispus și anularea acelei prevederi din hotărârea Consiliului local, considerată nelegală. Prin urmare, este posibil ca excepția de nelegalitate admisă să fie aplicată doar în această speță. Hotărârea CL Sibiu poate rămâne la fel, iar, eventual, fiecare șofer cu mașina ridicată care se va considera nedreptățit poate începe un nou proces. Este ceva de genul situației cu taxa auto”, este unul din punctele de vedere exprimate. O altă variantă posibilă, susțin juriștii, este aceea ca reprezentanții administrației locale să modifice legislația locală, în conformitate cu decizia instanței sibiene. Turnul Sfatului a solicitat și asupra acestui aspect o poziție din partea reprezentanților administrației locale.
În ultimul timp, mesajul administrației locale a fost acela că activitatea de ridicat mașini va afecta doar acele autovehicule care încurcă traficul. Din aprilie 2011, SC Piețe Sibiu SA a ridicat peste 5.500 de mașini parcate neregulamentar. În urma acestei activități au rezultat peste 110 procese, dintre care doar șapte au fost câștigate de șoferii care s-au considerat nedreptățiți.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

71 comentarii

tudor CeMerita

Acum 10 ani

am vazut ca acum nici macar nu mai umbla politia cu ei ci o firma privata de paza...
Raspunde

Sibian

Acum 10 ani

Asta este o sarada a primariei inseamna sunt suparat foc.
Raspunde

sIbIaNuL

Acum 10 ani

Primaria plateste contract la ROMGUARD. Romguard nu poate avea calitate de agent constatator si niciun functionar de la PIETE Sibiu S.A. NU poate sa dispuna dupa bunul plac ridicarea unei masini. Daca face asa ceva, trebuie facuta o actiune penala pentru abuz in serviciu.... NUMAI POLITIA RUTIERA poate sa dispuna ridicarea masinii care incurca circulatia, ci nu a uneia parcata neregulamentar intr-o parcare destinata taxiurilor sau pe cel parcate in loc de handicap.
Raspunde

val

Acum 10 ani

Primaria ca si alte institutii ale tarii nu mai stiu cum sa stringa bani la buget si infiinteaza tot felul de restrictii care stiu ca nu vor fi respectate din diverse motive. Din cite stiu eu in legea circulatiei este permisa parcarea jumatate pe trotuar daca se poate circula pe acesta. Mai stiu ca o lege nu poate fi modificata de o hotarire a unui Consiliu Local ( in speta, o instanta inferioara).
Raspunde

Vasile

Acum 10 ani

Ceea ce face primaria este o afacere! Sunt total de acord sa fie sanctionata orice incalcare a legii, dar sa se respecte litera si spiritul ei. Legea romaneasca prevede o sanctiune cu amenda pentru diferite abateri si doar atunci cand blochezi traficul intr-o anumita zona, se dispune de catre politist, catre primarie, ridicarea masinii si de aici o sanctiune complementara. La noi una doua se ridica masina, indiferent de situatie. In anumite cazuri se mai poate aplica numai o amenda. Si aia are rol educativ. La noi totul este impins la extrem. Este totusi un abuz avand in vedere lipsa locurilor de parcare. Din dorinta de a face ordine s-a ajus la abuz si comert. Bine ca se ocupa cei de la Piete...
Raspunde

un pirton

Acum 10 ani

PARCATI unde va taie capu in ROMANIA CE ESTE normal e anormal ca la balamuc
Raspunde

raduraud

Acum 10 ani

catre 4. val (IP 188.24.213.214), daca nu sti legea nu-ti mai da cu presupusul ca vorbitori avem destui in tara.. pe orice trotuar parcarea este interzisa de lege, doar in cazul in care sunt amenajate parcari sau totale sau partiale ai voie sa parchezi pe trotuar. hai sa nu mai dam nici o lege si sa faca fiecare ce vrea sa vedeti unde anungem. rmanem tot mai in spate din aceasta cauza ca noi in loc sa respectam legea mai bine gasim o solutie sa o contestam. sunt locuri de parcare suficiente in sibiu doar ca nu sunt toate exat la usa unde avem treaba si mai tre sa mergem 3-5 min pe jos. care ati fost pe dincolo ati vazut ce inseamna costul unei parcari si umblii pana gasesti ca nu ai curajul sa o lasi la intamplare. si pentru e e scum iar pentru noi e o catastrrofa.
Raspunde

un cititor

Acum 10 ani

Or fi multe locuri de parcare, dar nesimtiti si lenesi burtosi care ar vrea sa intre cu masina in cladirea unde au treaba, daca se poate, sunt si mai multi.
Raspunde

gg

Acum 10 ani

afacerea lui birt, mana in mana cu spagarii de la romguard, circuitul banilor, asa se fac pensiunile la tocile
Raspunde

#

Acum 10 ani

Curand primaria va trebui sa dea toti banii adunati din amenzi inapoi. Apropo, primarul a dat banii primiti pentru cravate inapoi?
Raspunde

K.Samuel

Acum 10 ani

Nu stiu daca am vazut un popor mai reticent la disciplina decat noi romanii! Pe mine chiar nu ma intereseaza daca este legal sau nu. Ideea este sa parchezi regulamentar, pentru ca traficul sa se desfasoare in bune conditii.<br><br>Am sa va dau un exemplu de pe strada Islazului: Aici, pe o portiune de drum ingustat, s-au montat indicatoare de oprirea interzisa. Pana sa apara in oras aceste utilaje de ridicat masini, nu dadea nimeni doi bani pe aceste indicatoare. Acum, pe portiunea respectiva nu este parcata nici o masina. Si uite asa, incetul cu incetul, invatam sa ne comportam civilizat, disciplinat. <br><br>Sincer, sunt satul pana peste cap de atitudinea romanilor de a cauta tot timpul un ocolis, fara sa inteleaga ca legea este spre binele mai larg al comunitatii. La fel ne mandrim cand ne certam cu politistii, chiar daca am depasit pe linie continua sau am circulat cu viteza peste limita, sau mai stiu eu ce alte abateri de la lege.<br><br>Si apoi, ne uitam cujind in occident si ne miram de ordinea si randuiala de acolo. Si ei au fost educati tot prin lege. Diferenta este ca ei nu s-au opus acestei educatii. Si rezultatele se vad...
Raspunde

pagubit

Acum 10 ani

Cei care au depus plangeri in instanta sunt cei pe al caror proces verbal au semnat doar cei de la SC Piete SA nu Polita rutiera si nici cea locala. Prim urmare nu incurcau, asa cum spune legea, circulatia \"fluida\" din Sibiu ci erau pe domeniu public, incalcand doar hotararile Consiliului Local, care, dupa cum spun juristii, nu ar fi indreptatiti sa modifice o lege. Dar in sibiu primarul face cevrea, cetatenii si consilierii nu au nici un cuvant de spus. Poate acum, cand a spus si tribunalul ca se fac ilegalitati, se va respecta doar legea.
Raspunde

x

Acum 10 ani

Il doare-n basca pe Johannes de legile din Romania.Nu vedeti ca acum se vede presedinte
Raspunde

buluc

Acum 10 ani

@13 fetito.. nici macar nu esti in stare sa-i scrii corect numele d-lui primar, ca despre ce vorbesti sunt convins ca nu ai niciun habar!
Raspunde

PB

Acum 10 ani

In spatele CEC-ului de pe Dumbravii este o portiune de trotuar (2m. latime) care nu duce niciunde si pe care nu circula nici un pieton, unde s-ar fi putut trasa 10 locuri de parcare, dar se mantine zona netrasata pt. a se ridica de aici zilnic masini. Rusinica!!!
Raspunde

sofer

Acum 10 ani

Stiu ca nu are legatura cu subiectul, dar stie cineva, au deschis strada Argesului? Multumesc!
Raspunde

iliuta sugiuta

Acum 10 ani

Seful pietelor e un birt,iar alt birt e angajat la romguard,deci e afacere in familie.Si saxonul ia si el ceva la afacere.Toti sefuti din sibiu isi fac cabane si vile pe la munte,trebuie sa traiasca si ei cumva,
Raspunde

biciclist

Acum 10 ani

@sofer: da, e deschisa strada argesului
Raspunde

@k samuel

Acum 10 ani

Foarte de acord cu tine pana la un punct. Intr-adevar, occidentul a fost civilizat prin lege, dar nu poti clama ordinea ocolind tocmai legea. Si la noi asta se intampla, din 2 motive: unul este infatuarea primarului, atitudine des intalnita la orice ales, ajungand atotcunoscatori in orice domeniu, iar al 2-lea este o consecinta a primului, nu exista specialisti in jurul lui, cei ce au ceva de comentat fiind fugariti urgent. Nici mie nu-mi plac parcagii doar un minut in orice loc, nici cei care nu-si recunosc greseala, blamand autoritatea care i-a amendat. Dar sunt satul de pretentiile nefondate ale unora ce ne cred chiar sclavi, si mai ales de lipsa de urmari, nu tu un abuz un serviciu, nu o imputare a unor greseli!
Raspunde

bax

Acum 10 ani

suntem niste oameni slabi! altfel am fi facut ceva impotriva acestor afaceri cu ridicarile astea abuzive. tacerea si complacerea noastra, a sibienilor, ia ajutat sa investeasca in a doua autospeciala. cand vin si ridica cate o masina si blocheaza atata timp diverse strazi, mai mult sau mai putin circulate, cum se cheama lucrul asta? de lista aceea cu nr de inmatriculare care au interzis la ridicare ce ziceti? ea exista!!! aia au doua, trei...n perechi de oua sau...??? trebuie doar putin spirit de observatie sa vedeti o parte din acele masini care nu se ridica niciodata, stau parcate in nesimtire in zonele centrale/bulevarde zilnic pe niste locuri de parcare imaginare...
Raspunde

bax

Acum 10 ani

patania lui oreste vis a vis de ridicari - ***codulluioreste.ro/cum-mi-s-a-furat-masina-cu-complicitatea-unor-politisti-locali/
Raspunde

siby

Acum 10 ani

Se aduna bani multi din aceasta afacere...pentru vile, cabane, pensiuni, chefuri, excursii la mare - in delta - la munte...masini luxoase, haine de firma si tot ceea ce-si doresc cei care conduc serviciile din Primaria Sibiu sau societatile comerciale \"atasate\" Primariei Sibiu! Are grija dl. director de toti...ca doar sunt bugetari cu venituri mici!!!
Raspunde

#

Acum 10 ani

Angajatii primariei Sibiu au primit anul trecut cate 600 de ron/luna pentru \"tinuta\". Curtea de conturi ii obliga sa dea banii inapoi. Cand o sa se intample asta?
Raspunde

$

Acum 10 ani

Nu ii mai dau inapoi. A decis parlamentul nostru de infractori acum vreo 2 luni) amnistie pentru toti bugetarii care au primit sporuri ilegale. In schimb le iau banii amaratilor pensionari carora tot niste incompetenti le-au calculat gresit pensiile!
Raspunde

Nicki

Acum 10 ani

Atentie!!!!! Str. Argesului inchisa din nou....
Raspunde

#

Acum 10 ani

Platforma care trebuie sa ridice microbuze ridica tot masini mici, oare de ce?
Raspunde

rst

Acum 10 ani

***sibiu.justitiarul.ro/index.php/remember/457-teodor-bir-directorul-de-la-sc-piee-sibiu-sa-este-un-fost-condamnat-pentru-contraband-cu-autoturisme.html
Raspunde

Dulau Ovidiu

Acum 10 ani

De unde se poate lua formularul de contestatie tip si unde se poate depune
Raspunde

gelu

Acum 10 ani

sunt total deacord sa se ridice masinile care ploceaza traficul sau accesul pietonilor,dar in sibiu la ora actuala primaria prin h.c.l 103/2011 incalca cu buna stinta codul rutier, oare cei care au luat aceasta hotarire cunosc legea sau traim stat in stat, eu cred ca si asta este una din afacerile murdare cu care se ocupa multi din primarie si o sursa la bugetul primariei. Sunt curios ce pregatire in domeniul legislatiei rutiere au asa zisi agenti constatatori, in occident in nici un caz primariile nu scot legi care contravin legilor republicane,dar ce sa facem sasul daca nu este prost nu e sas iar al nostu confunda sibiul cu proprietatile lui
Raspunde

Micu Paul

Acum 10 ani

Daca am plat o astfel de amenda ... Oare pot sa imi recuperez banii ?
Raspunde

LUPU

Acum 10 ani

trebuie sa iesim in strada toti soferii sa stopam acest abuz al primariei asta nu-i primar asta-i dictator in Sibiu,ca-i cumpar cea mai mare coroana numai sa-l vad teapan de spertar si nesimtit ca-si bate jos de noi.Cum poti sa ceri 500 de lei pentru ridicarea unei masini cand lumea munceste pe 800 de lei? si sant multe cazuri in care se ridica abuziv automobilul.Acuma nu putem sa mergem pentru orice lucru in instanta.Ar trebui sa se gandeasca la populatie mai mult ca Sibiul santem NOI nu o mana de jigodii care stau pe spatele nostru si ne freaca pe banii nostri cum vor ei.haideti sa nu mai fim asa nepasatori si sa fixam o data in care sa ne strangem multi soferi sa mergem la primarie sa rezolvam odata abuzul acesta.au rupt toate strazile in oras,de exemplu strada ocnei e in lucru toata,au asigurat undeva locurile de parcare?NU. Dar asa banii pe impozit si pe alte taxe imediat te instinteaza cu nu i-ai achitat.
Raspunde

#

Acum 10 ani

Au cumparat a doua platforma de ridicat masini, cica pentru microbuze si masini mari. Vad ca si aceasta platforma ridica autoturisme. Repet (a mia oara), cand ridica microbuzele de marfa parcate pe Mihai Viteazu si in care se depoziteaza legume si fructe? Ce mama dracului, traim in Oltenia si n-am stiut?
Raspunde

ionel 31

Acum 10 ani

parerea mea e ca mafiotii de la romguard ar trebui arestati ptr ca au o lista cu masini ale politistilor,procurorilor etc.care nu trebuie ridicate deci dreptatea nu e ptr. toti ci e rau doar ptr unii ca si pe timpul comunistilor,in plus de asta cara cate 20-30 de masini pe zi si doar 70% din nenorociti platesc cu cash restul \"suna\"si isi iau masinile sau chiar le sunt duse la loc,(cetatenii care locuiesc ca si mine in spatele Tursib stiu despre ce vorbesc)asa ca dragi romani pana nu le da omorul(pe cale legala) cineva \"porcilor\" de la romguard(bine ingrasati din buzunarul nostru) o sa mai asistam la alte ridicari abuzive.
Raspunde

lucky?

Acum 10 ani

am fost la targul de la Transilvania dupa ora 18.00 . era plin de masini si nu erau locuri . asa ca am lasat-o vis-a -vis de sala , pe linia hasurata , in fata si spatele altora . cand am iesit , nu mai era , dar altele , da . masina are nr. de cluj ... in rest , toate erau la fel ca la sosire . si chiar nu incurca pe nimeni ... nu se poate face o asociatie a celor pagubiti care sa ii dea in judecata pe banditii astia ?
Raspunde

Un sofer foarte suparat

Acum 10 ani

Si mie mi-a fost ridicata masina de cei de la SC Piete Sibiu. Am parcat masina in fata blocului, pe trotuar (alt loc da parcare nu exista), lasand peste 1,5 metri spatiu pentru trecerea pietonilor, in contiunuarea sirului de masini (legea rutiera prevede ca este permis sa parchezi pe trotuar daca daca ramana 1 metru spatiu pentru trecerea pietonilor. Este vorba de art. 142 lit.n din OUG 195/2002. Masina nu incurca circulatia rutiera nici pe cea a pietonilor (in fata blocului trotuarul are cam 1 metru, iar in locul in care am parcat trotuarul se lateste - a ramas peste 1,5 m pentru trecerea pietonilor. Masina nu are numere de SB si a fost ridicata ce cei de la SC Piete Sibiu la ora 6 dimineata (va dati seama ce \"inghesuiala \" era pe trotuar la ora acea!). Procesul verbal a fost intocmit de un functionar de la Piete Sibiu, fara a fi de fata Politia rutiera sau Politia Locala. Enervant este ca la 1 metru era parcata o masina pe trecerea de pietoni - nu a fost ridicata (e parcata acolo zilnic de luni de zile, si acum e tot acolo). Iar la 5 metri erau parcate zeci de masini pe drum, in zona de actiune a indicatorului Oprirea interzisa. Masinile respective ocupa aprope o banda pe un drum cu dublu sens, s-au intamplat nenumarate accidente rutiere in zona (oglizi sparte, avarii, etc) - masinile sunt acolo si acum. Un amanunt e ca toate au numere de SB. Pe trotuar la cativa metri sunt zeci de masini parcate pe trotuar, iar pe strazile invecinate - sute. Motivul pentru care ridica masini din alte judete: cei de la Piete Sibiu cred exista un risc mai mic de a fi dati in judecata de soferii care locuiesc in alte judete, datorita costurilor mari cu deplasarea. A ridica doar masinile cu nr. de inmatriculare din alte judete aflate in aceasi situatie cu cele locale se numeste DISCRIMINARE si e incriminata grav de legislatia europeana. Eu am contestat in justitie Procesul verbal de contraventie, am invocat si exceptia de nelegalitate (PV intocmit de un functionar de la Piete Sibi \"imputernicit\"(!!! - de ce nu imputerniceste Primaria si cativa doctori, ingineri, magistrati, nu?) si cred ca justitia va indrepta nedreptatea suferita.
Raspunde

Dani

Acum 10 ani

Si eu am patit, am platit, binenteles sunt din alt judet, restul masinilor parcate pe trotuar (foarte mare in acea zona) erau inca acolo (numere de sibiu), una chiar pe strada care bloca cat de cat circulatia. am platit cei 500 de ron ca in ziua aia trebuia sa plec , si nu am avut timp sa studiez situatie. am vazut ca si la mine in oras se prefera masinile in general straine si cu alta resedinta.
Raspunde

hingherii de masini

Acum 10 ani

***sibiu.justitiarul.ro/index.php/investigatii/543-hingherii-de-maini-ai-municipalitii-sibiene-acioneaz-intr-o-ilegalitate-extrem-i.html
Raspunde

hingherii de masini

Acum 10 ani

Justitiarul sibian: Hingherii de maşini ai municipalităţii sibiene acţionează într-o ilegalitate extremă! (I)
Raspunde

Cris

Acum 10 ani

Ehei...multe comentarii. Citind mai sus, conf sentintei se spune clar : \"doar daca incurca circulatia\"...asadar daca parchezi neregulamentar intr-o zona cu hasur sau oprirea interzisa dar fara a incurca circulatia nu au voie sa ridice masina. de curand mi-e mi-a fost ridicata masina pe motiv ca din cauza mea pe acolo nu mai putea trece un camion....am ras...ce sa spun?...pai mai erau alte masini in fata mea parcate si pe acolo nu cirula camioane..era dupa liceul Lazar... Un lucru este cert : trebuie sa se faca o schimbare, sa fim seriosi atat noi cat si burtosii de la romguard...insa deseori ei incalca legea...o ridica ca asa spune un agent de-al lor..
Raspunde

Arpi

Acum 10 ani

Azi 19.01.2013 am fost eu patitul caruia i-au ridicat \"excrocii\" masina in Sibiu.Am parcat regulamentar in parcarea de langa Hotel Capital(langa statia de Taxi).Am vrut sa-mi cumpar bilet de parcare,dar nici un automat de bilete nu a fost functional.Am parasit masina circa 8 minute pana mi-am scos niste bani de la bamcomat.Mentionez ca masina are numere de CV, o cumparasem ieri si n-am apucat sa dau afisele de vanzare jos de pe geam,fapt pt care mi-a fost ridicata masina,desi nu incurca circulatia deloc si nici nu este afisat nicaieri ca este interzisa parcarea autoturismelor cu afis de vanzare in spatii publice.Ce am observat eu este ca taximetristii care isi asteapta clientii in accea statie sunt mana in mana cu firmare de \"ridicare\" fiindca toti s-au oferit imediat sa ma transporte la locul unde era masina dusa de ticalosi!Cand am ajuns in locul unde mi-au transportat autoturismul angajatii de acolo au fost foarte aroganti cu mine,nu s-a prezentat nici unul dintre ei,n-a fost nici o persoana de la Politie la fata locului si mie mi-au cerut suma de 500 RON pt a-mi inapoia masina.Mentionez ca toata chestia asta a durat vreo 10 minute pentru care eu mi-am scos aproape salariul de o luna din buzunar pentru un CLAN DE MAFIOTI!!!Am sa merg in instanta cu acest fapt si sper sa si castig pentru -ami recupera banii!
Raspunde

un prost

Acum 9 ani

parcata pe trotuar doar cu o parte ,loc ramas pt pitoni peste 3 metri!!! masina ridicata ,am platit 500 ma doare inima,pentru 25 minute,in tarile ue poti sta in parcare 2 ore fara sa platesti, dupa care te poate amenda,la noi te amendeaza si cei care trebuie sa te ajue,ar mai trebuii sa fim amendati si de preoti,de abia astept
Raspunde

un prost

Acum 9 ani

erata,(pietoni)
Raspunde

unu\'

Acum 9 ani

Sa nu ne inflamam:Ridicarea masinilor parcate ilegal(ca-n poza) e legala!Titlul articolului e de-a dreptul penibil .daca citesti articolul.E vorba de competenta constatarii contraventiei!Despre abuzurile comise zilnic de cei de la Piete n-are rost sa discutam,asa cum n-are rost sa discutam nici de ce SC Piete SA se ocupa de autoturisme parcate(ilegal sau nu),in loc sa se ocupe de \'\'blonzii\'\' din piete!Mai bine sa fim \'\'scut\'\' in jurul vice-presedintelui (poate \'\'falanga\'\' era mai rezonant!) ca sa iesim bine la Regionalizare!
Raspunde

Impotriva ***ilor de la Romguard ( Burtosii )

Acum 9 ani

Azi am parcat masina si aveam si tichet de parcare si ***ii si sugacii de la romguard mi-au luat masina acesti ***i trebuie impuscati in gura
Raspunde

Romguard

Acum 9 ani

Pentru Pizdelea cu IP 92.84.23.20 - Ne pare bine ca ai luat tzeapa !
Raspunde

id

Acum 9 ani

@K.Samuel: Popor mai reticent la disciplina am mai vazut dar stat mai hot ca statul roman, nu! Una e sa aplici legea si alta e sa comiti abuzuri in numele legii. Si acum, ca sa vorbesc pe limba lui Romguard: voi, pisatilor cu burti la ceafa, chiar nu va ganditi ca va stie toata lumea si intr-o buna zi o s-o sugeti? Sunt destui basarabeni care, pt 500 de euroi va rup toate oasele si vi le indeasa in cur!
Raspunde

Profesor Universitar

Acum 9 ani

Il felicit pe Domnul Profesor Universitar Sorin Oprescu, Primarul nostru General pentru ca a interzis ridicarea masinilor in Sectorul 2 al Capitalei. Am avut un proces cu firma Supercom, care ridica abuziv masini din sectorul 2, pe care l-am castigat , asa voi proceda si in cazul celor de la S.C. Piete Sibiu. Functionarii PMS se substituie Agentilor Politiei Locale, singurii care au aceste competente. Am oprit 3 minute in fata pietei Transilvania ca sa recuperez un prieten care era cu familia la cumparaturi, mi-a fost ridicata masina in 5 minute. No comments !!!
Raspunde

adrian

Acum 9 ani

JEGURI IMPUTITE DE OAMENI ATENTIE CU AFIS DE VANZARE IN GEAM DE RIDICA MASINA RUSINE SASU SA MEARGA IN TARA LUI SA NE LASE PE NOI IN PACE IN SARACIA NOASTRA
Raspunde

Gheorghe

Acum 9 ani

RUSINE. CATEVA JUGURI CUM SPUNEA ADRIAN STRICA IMAGINEA SIBIENILOR. MAI MULTA ATITUDINE CETATENI - LA VOT.
Raspunde

MD

Acum 8 ani

nu exagerez deloc, am stat 3 min in piata transilvaniei, suficient pt baietii destepti ai primarului. Era sa sar in fata masinii de ridicat, ca eram pe trecerea de pietoni. Masina era pe suprafata hasurata, cu avariile, nu incurca deloc circulatia. In fine, am si eu vina mea, o recunosc, dar chiar in 3 minute ... ??!! Eu zic ca cineva sta la panda in zonaa aceea, altfel nu-mi explic coincidenta.
Raspunde

Alex

Acum 8 ani

Ma poate ajuta cineva cu informatii pentru pregatirea dosarului necesar in instanta? Ieri 26.03.2014 in jurul orei 11.00 langa Hotel Ramada din Sibiu, am parcat pe straduta de langa hotel, pe trotuar, fara sa incurc circulatia in nici un fel. Am participat la un workshop pana la ora 19.00 intr-o sala de conferinte din incinta hotelului. Mi-a fost ridicata masina de catre firma SC Piete Sibiu SA cu sediul in Sibiu, Calea Șurii Mari 16A Cod Fiscal RO27249764 Nr.Reg.Com. J32/481/2010. Am achitat suma de 500 ron pentru restituirea masinii. Detin Procesul Verbal de Restituire si fotografiile facute de mine la fata locului, se observa din fotografii ca nu exista semne de circulatie care sa indice oprirea interzisa sau stationare interzisa sau orice altceva pentru acel loc in care am parcat. Consider ca am fost nedreptatit si solicit recuperarea sumelor achitate (inclusiv a sumei din procesul verbal de cotraventie ce urmeaza a se elibera). Va multumesc!
Raspunde

calin

Acum 8 ani

se ridica mai ales din zona centrala masini si preponderent cele fara numere de Sibiu in ultima vreme. Ia cereti o statistica de la Sc Piete cate masini au ridicat anul acesta si cate era din acestea din Sibiu.... veti fi surprinsi :D
Raspunde

monicapa

Acum 8 ani

Dragi \"patiti\", si mie mi-a fost ridicata masina,tot cu nr din alt judet...dar pana nu ne unim mai multi sa-i dam in judecata nu o sa se intample nimic ! Ma bucur ca nu locuiesc la Sibiu...si nici nu mi-as mai dori acest lucru!Atentie pe strada Izvorului ,la Clinica Polisano...unde mergi ca esti bolnav, parcare foarte mica fata de nr mare de masini ce vor sa ajunga acolo,si spioni care asteapta sa anunte sa-ti ridice masina ! Rusine conducerii ! L-as intreba pe domnul Primar..in Germania a auzit de asa ceva????Acolo iti ridica masina doar daca blochezi intrari in institutii,blochezi circulatia...etc. Nu ca aici, niciun semn de interzicere parcare, iti ia masina ,nu-ti lasa nimic sa sti ca afost ridicata si poti face infarct ca vezi ca a disparut masina !
Raspunde

WTF

Acum 8 ani

Și mie mi-au ridicat trotineta,țoacla și un catâr blond de pe Bâlea ,am intrat doar la o tușică....când m-am întors să plec acasă toate au dispărut.....daq aveam un bmw seria 7 și pe ăla mi-l ridicau:))))))))))))))))))))))))))))
Raspunde

hose

Acum 8 ani

Scrieti-mi si mie ce acte trebuie sa avem ca sa actionam in judecata pentru ilegalitate si abuz?
Raspunde

...

Acum 8 ani

in sfarsit in cluj a fost castigat procesul impotriva primariei care ridica masini in bucuresti a fost castigat in sfarsit si in sibiu era doar o chestiune de timp acum autoritatile ar trebui sa se autosesizeze pentru acele ridicari ilegale si sa le considere furturi si sa se deschida niste dosare penale impotriva celor de la piete sa
Raspunde

...

Acum 8 ani

oare ridicarea masinilor de catre tampitii de la piete sa nu se incadreaza si la abuz in serviciu?
Raspunde

bianca

Acum 8 ani

D-le Iohannis, tocmai ati fost ales presedintele Romaniei, probabil ca nu va mai intereseaza Sibiul si nici turistii care trec prin acest oras..........si sunt amendati nedrept de SC Piețe Sibiu SA – în baza Hotărârii Consiliului Local Sibiu nr. 103/2011. Dati-mi banii luati cu japca inapoi, cei 500 lei!
Raspunde

Marius

Acum 8 ani

Astazi mi-a fost ridicata masina de pe trotuar, pe Str. izvorului in Sibiu, in fata la intrari Urgente, chiar langa cei cu pompe funebre, care sunt mai mult ca sigur, ca au facut semnalarea. masina mea era in intregime parcata pe trotuar, fara a fi deloc pe partea carosabila. Ma poate ajuta cineva cu o informatie: Este legala ridicarea daca masina nu incurca circulatia rutiera? Multumesc!
Raspunde

gheorghe de gheorghe

Acum 8 ani

pentru toți idioții care ”am parcat pe trotuar, nu încurcam circulația”, de când a devenit parcatul pe trotuar (destinat circulației exclusive a pietonilor) regulamentar și nu încurcă circulația?
Raspunde

Marius

Acum 8 ani

Idiot esti tu cu toata familia ta!!! Nu a contestat nimeni ca a gresit. Nu contest nici o amenda PENTRU PARCARE NEREGULAMENTARA, contest hingherii de la ridicari!!!
Raspunde

Ion

Acum 8 ani

@60 are deplina dreptate. nu va mai plangeti daca va ridica Masina de pe trotuar sau din locuri in care parcarea nu e permisa. asa se procedeaza in toate statele europene civilizate. numai voi credeti ca gasiti o scuza \"ca numai 3 Minute, ca numai nu stiu ce\",. Asta-i legislatia, iar voi nu aveti respect fata de lege. de cate ori ma supar cand vad cate-un idiot care parcheaza unde-i vor muschi, numai sa nu mearga 10 metri. si daca sunt parcati 10 masini pe suprafata hasurata si ti-io ia tie, ei bine, nu le pot lua pe toate deodata. de curand am vazut un Merzan 500 nou pe parcare de handicapati.. l-au ridicat urgent. Absolut corect. Asa as proceda cu toti care nu se tin de reguli si indiferent daca e politai, procuror sau ce stiu eu de \"smecher\". numai asa invatati sa va comportati cu bun simt, care cam lipseste prin tara asta. spor la treaba pentru cei ce ridica masini!!!
Raspunde

Marius

Acum 8 ani

@Ion In tarile civilizate de care spui tu exista locuri de parcare acu plata. Atat timp cat langa un spital public si inca unul privat nu exista decat cca 50 de locuri de parcare, nu mi se pare normal sa vi intr-una sa hingheresti masinile. Majoritatea oamenilor care merg la spital nu prea au dispozitia sau disponibilitatea de a se deplasa pe distante foarte lungi. Am cautat loc de parcare pret de 20 de min inainte de a parca pe zona hasurata... Asa ca nu mai vorbi de tari civilizate pentru ca nu traim intr-una atat timp cat nu avem parcari!!!
Raspunde

Marius

Acum 8 ani

@Ion Atat tie cat si lui Gheorghe vi se pare normal sa numiti oamenii \"idioti\" fara a sti cu exactitate despre ce a fost vorba. E plina lumea de carotasi care isi dau cu parerea si apostrofeaza cu foarte multa usurinta...Repet masina mea nu a deranjat pe nimeni cu nimic...nici pe soferi, nici pe pietoni...era de ajuns o amenda...Daca voua vi se pare normal ca cei de la Piete SA sa se imbogateasca pe spinarea noastra si sa ne taxeze cu 500 lei nejustificat, atunci faceti umbra pamantului degeaba!!!
Raspunde

V-ati domnit

Acum 8 ani

Daca stiti ca nu sunt parcari, de ce mergeti cu masina? Taxiurile sunt mult mai ieftine decat ridicarea masinii. La un copil, daca nu asculta, i se ia jucaria. Soferilor, masina. Simplu.
Raspunde

stire antica si de demult, dragi sibieni !

Acum 8 ani

e de pe vremea cand Johi nu era presedintele ales al Romaniei. intre timp poate v-ati mai facut si voi vreo baie, ca nu-i frumos sa umblati cu pamant intre degetele de la picioare.
Raspunde

X

Acum 8 ani

sunt de acord ca cine greseste trebuie sa plateasca dar numai o minte bolnava si intunecata care doreste pur si simplu sa distruga omul de rand (care oricum pentru el nu e mai important decat un animal)poate pune o taxa de 500 de ron +amenda in timp ce alocatia unui copil e 42 de ron pe luna (ca in africa) si salariul minim 950 de ron pe luna nu cred ca fostul primar a facut totul in sibiu ca in germania si mai trebuia sa rezolve ridicarea masinilor. Sa va fie rusine conducatorilor la toti ca ati putut gandi o asa tampenie si prostie!! Credeti ca toti\"\" castiga bani\"\" asa usor ca voi?!?!?!?
Raspunde

rosu

Acum 8 ani

Ce nu inteleg: cum iti permiti sa ai masina cu 950 de lei pe luna? Daca toata lumea stie cat costa ridicarea masinii, de ce mai risca unii si parcheaza iregulamentar? Multa lume striga dupa Tepes, da numa pentru ce fac ceilalti. Pe ei, doamne fereste, sa nu-i pedepseasca asa aspru. Pe ei trebuie sa-i intelegi.
Raspunde

X

Acum 8 ani

Iti permiti pentru ca te duci prin alte tari sa iti rupi oasele ca sa poti sa ai un trai decent cand te intorci in tara ta...dar tara ta ce iti face in loc sa iti dea amenda si sa iti dea puncte...mai da si cu ridicatul masinilor si iti si ia toti banii pe care ii mai ai...Nu am stiut ca daca mergi la Spitalul Judetean trebuie sa parchez in centru...si macar de ar face locuri de parcare cu banii care ti ia...dar daca unora asa le place sa faca 4000 de ron taxa de ridicare..
Raspunde

Raul

Acum 7 ani

Bravo Sibiu-lui pentru ordinea pe care o face. In Brasov suntem sub asediul cutiilor de table (automobile) care blocheaza orice spatiu pentru pietoni. Nu ai unde umbla cu caruciorul pentru copii... Bravo Sibiu-lui ca nu aveti tigania din Brasov.
Raspunde

Parcari!!!

Acum 7 ani

SENTINŢĂ: „HINGHERII“ DE MAȘINI acţionează ILEGAL. Curtea Supremă a decis: autoturismele parcate nu mai pot fi ridicate. Primăriile nu aveau dreptul să IMPUNĂ astfel de măsuri abuzive
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus