Sâmbătă,
04.02.2023
Ceata
Acum
-0°C

Laura Coduta Kovesi a redevenit, incepand de astazi, procuror in cadrul DIICOT Sibiu

Procurorul general al României, Codruţa Kovesi, a declarat, luni, că nu exclude o candidatură pentru Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) şi nicio eventuală funcţie ce presupune o activitate legată de Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV) sau de activităţi anticorupţie.

"Aşa cum am declarat în mai multe rânduri doresc să-mi continui activitatea în calitate de magistrat. Consider că lupta anticorupţie este o dimensiune importantă prin prisma MCV şi a implicaţiilor pe care le are pentru România", a susţinut Codruţa Kovesi, în cadrul unei declaraţii de final de mandat ca procuror general al României.

Codruţa Kovesi a anunţat, luni, că începând de marţi - 2 octombrie, ziua în care îi încetează ei activitatea ca procuror general - l-a delegat, pentru o perioadă de şase luni, pe procurorul şef al DNA, Daniel Morar, în funcţia de prim-adjunct al procurorului general, deţinută de Marius Iacob (care fusese delegat, nu numit, în această poziţie).

Anterior, Kovesi precizase că le încetează de marţi delegările lui Marius Iacob, Valentin Şelaru - procuror şef delegat al Secţiei de Urmărire Penală şi criminalistică din Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie - şi a consilierii procurorului general Dana Tiţian şi Marius Bulancea.

"Urmare a cererii pe care am depus-o, astăzi (luni-n.r.) a fost semnat ordinul prin care am revenit pe postul deţinut anterior şi am fost numită procuror în cadrul DIICOT-Biroul Teritorial Sibiu. Începând cu astăzi am încetat numirile pe funcţia de consilieri ai procurorului general pentru Dana Tiţian şi Marius Bulancea, pentru funcţia de procuror şef secţie lui Valentin Şelaru şi pentru funcţia de prim-adjunct al procurorului general lui Marius Iacob, ca urmare a cererilor pe care aceştia le-au depus. Deşi sunt nişte profesionişti excelenţi, trebuie să lăsăm oportunitatea viitorului procuror general să îşi aleagă echipa managerială, aşa cum şi eu am avut-o", a afirmat Codruţa Kovesi.

Astfel, pentru asigurarea continuităţii şi stabilităţii, Kovesi "a decis să delege o persoană în poziţia de prim-adjunct al procurorului general, care va asigura interimatul".

"La această decizie a contribuit faptul că procurorul care va fi delegat are cea mai mare vechime în funcţie de conducere la nivelul central al Ministerului Public, are o colaborare bună cu instituţiile europene, a fost implicat în toate misiunile de evaluare pentru raportul de ţară şi are experienţa necesară pentru a lua măsurile care să asigure continuitatea activităţii Ministerului Publicului", a spus Kovesi, precizând că acea persoană este Daniel Morar, şeful DNA.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus