Marţi,
29.11.2022
Cer Senin
Acum
-4°C

Prefectul saluta Ziua Germaniei

 

Prefectul județului Sibiu, Ovidiu Sitterli, a transmis astăzi un mesaj de felicitare pentru Ziua Germaniei. Cu această ocazie prefectul laudă bunele relații dintre țara noastră și statul german și evidențiază numeroasele investiții nemțești în Sibiu.

”Bunele relaţii între România şi Republica Federală a Germaniei s-au cimentat în cei 22 de ani care au trecut de la Unificare. Germania este, acum, al doilea partener comercial al României, acelaşi loc ocupându-l investiţiile germane directe în România. De asemenea, relaţiile culturale dezvoltate între cele două ţări de-a lungul anilor sunt puternice şi foarte solide.

Un centru important pe harta colaborării româno-germane este judeţul Sibiu şi în special municipiul Sibiu. Unul dintre motive este faptul că, din 1993, la Sibiu funcţionează Consulatul General al Republicii Federale a Germaniei. Dar nu mai puţin adevărat este faptul că sibienii au fost şi au rămas germanofili. Moştenirea culturală, precum şi patrimoniul arhitectural lăsate comunităţii sibiene de etnicii germani reprezintă o comoară cu care ne mândrim şi pe care suntem obligaţi să o punem în valoare.

Ca reprezentant al Guvernului României în judeţul Sibiu, permiteţi-mi să mă declar un garant al bunelor relaţii româno-germane şi să adresez cetăţenilor germani cele mai calde urări de bine, cu ocazia Zilei Naţionale a Republicii Federale a Germaniei!”, a transmis Ovidu Sitterli. 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus