Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
8°C

Proprietarii mall-urilor din Sibiu și Șelimbăr cer redeschiderea. Pierderile sunt uriașe

Proprietarii mall-urilor din Sibiu și Șelimbăr cer redeschiderea. Pierderile sunt uriașe

Proprietarii mall-urilor din Sibiu și Șelimbăr, alături de alți opt proprietari de centre comerciale din București și 24 orașe regionale, care dețin în total un număr de 52 proiecte cu peste 4.600 chiriași, au trimis Guvernului o scrisoare prin care solicită reluarea activităților desfășurate și în cadrul centrelor comerciale de mari dimensiuni, anunță CBRE, potrivit Mediafax.

Măsurile de suspendare a activităților de comercializare din cadrul centrelor comerciale afectează aproximativ 3,7 milioane de metri pătrați de spațiu construit din România, potrivit estimărilor CBRE.

„Numai la nivelul încasărilor, aceste măsuri au atras deja pierderi de aproximativ 750 de milioane de euro pentru operatorii economici afectați. Pe plan social, estimam că aproximativ 89.000 de angajați sunt afectați direct sau indirect având contractele de muncă suspendate. Numărul total al persoanelor afectate este însă mult mai mare având în vedere că au fost impactate toate celelalte activități aferente operațiunilor comercianților afectați, de la producție, distribuție, operațiuni auxiliare, furnizori, contractori, finanțatori etc”, explică Luiza Moraru, Head of Property Management, CEE, CBRE.

Reprezentanții CBRE și ai celor opt proprietari de centre comerciale care au semnat scrisoarea deschisă adresată Guvernului României atrag atenția că există un risc real ca unele afaceri să nu se mai poată redresa financiar ca urmare a acestei situații, ceea ce va atrage consecința ca un mare număr de oameni vor fi în cele din urmă concediați.

„În cursul ultimelor săptămâni, celelalte țări din Centrul și Estul Europei, cu rate de infecție similare sau chiar mai mari, precum Austria, Cehia, Polonia, Ungaria, Bulgaria, Serbia și Slovacia, au dispus deja reluarea activităților de comercializare din cadrul centrelor comerciale. Credem că este foarte important ca și România să dea un semnal pozitiv și optimist investitorilor externi în acest sens”, a completat Luiza Moraru.

Scrisoarea deschisă adresată Guvernului României a fost inițiată de CBRE și semnată de companiile Arena City Center, Băneasa Development, Ceetrus Romania, CPI, Immofinanz România, Iulius Grup, NEPI Rockcastle, ParkLake Shopping Center și Veranda Asset Management, care dețin în România în total un număr de 52 proiecte cu peste 4.600 de magazine.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

12 comentarii

kokos

Acum 3 ani

Ce pierderi aveti voi nesimtitilor, ca de cand s-au închis mall-urile n-ati acceptat nici macar o reducere de 10% la chirie, ati cerut toți banii conform contractului si ati executat garanțiile chiriașilor care nu au putut plati!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

raspandache

Acum 3 ani

Dacă ați votat PNL luați cu lămâie! N-am nici o urmă de regret pentru voi, nici pentru Horeca. V-ați luat plăcuțele suedeze pe care le-ați cerut, că atât a putut să vă ajute creierașul.
Raspunde

antologia umorului romanesc

Acum 3 ani

Hei, bibicilor, nu mai dati placute suedeze? Acum luati?
Raspunde

Ion Iliescu

Acum 3 ani

Cel mai fericit sunt ca aceste intreprinderi de spalat banii, loc de promenada pentru toate curvele si proastele unei natiuni inregistreaza prierderi. Oricum nu au alt rol decat sa distruga specificul local si businessurile mici de familie. Ce bine ar fi sa nu le mai deschida niciodata....
Raspunde

asz

Acum 3 ani

Dar cand profiturile erau uriase, de ce nu ati protestat? Daca ati disparea definitiv (... si va veni vremea) nu ar fi nicio pierdere.
Raspunde

@@@

Acum 3 ani

Ce profituri? Poate la mancare! ca la toale nu se inghesuie nimeni... Niste gioarse!
Raspunde

Che

Acum 3 ani

Da de nu ați mai putea deschide veci , iar cei cu chirii enorme la voi sa își găsească alte spații sa ajute alți romani sa supraviețuiască !
Raspunde

costel

Acum 3 ani

Oricum la ce cocina e acolo, nu plange nimeni dupa voi! Cocina selimbareana, cocina care a distrus orasul vecin! O comuna plina de mafioti, lacami, avari, si tot tacamul!
Raspunde

cititor

Acum 3 ani

Imi plac comentariile putin isterice. Sunt curios daca cei care "zbiara" impotriva mall-urilor isi fac cumparaturile din targul de vechituri. Probabil, da ...
Raspunde

cătălin botezatu

Acum 3 ani

Dar tu de unde te imbraci? De la Hugo Boss sau Paco Rabane?
Raspunde

Erlkonig

Acum 3 ani

mulți pe-aici care duc dorul magazinelor mixte sătești :)
Raspunde

comersant

Acum 3 ani

Cred ca unul esti chiar matale de stii asa de bine. Mall-rile astea sunt tot un fel de magazine mixte... mai rele decat cele satesti...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus