Joi,
20.11.2025
Ceata
Acum
3°C

Costite de vitel

-2 cepe

-2 căţei de usturoi

-2 morcovi

-2 fire ţelină verde

-1 rădăcină de pătrunjel

-2 kg costiţe de viţel

-sare, piper

-4 linguri ulei

-1 linguriţă bulion

-200 ml vin roşu

-400 ml supă

-1 linguriţă boabe de ienupăr

-1 linguriţă boabe de piper

-1 foaie de dafin

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 160 °C. Se toacă ceapa şi usturoiul. Se curăţă legumele şi se taie felii. Se sărează şi se piperează costiţele. Se prăjesc în două linguri de ulei încins şi se scot. Apoi se adaugă în cratiţă alte două linguri de ulei şi se prăjesc legumele. Se adaugă bulionul şi se căleşte puţin; se stinge cu 100 ml vin roşu; se lasă să fiarbă puţin.

Carnea se aşază la loc în cratiţă. Se toarnă 200 ml supă. Mirodeniiile se aşază într-un săculeţ de in, se adaugă şi se lasă toate să se înăbuşe la cuptor 90 de minute.

Se întoarce carnea de mai multe ori şi se toarnă 100 ml vin şi 200 ml supă.

Se scoate săculeţul cu mirodenii. Sosul se sărează şi se piperează şi se servește cu carne și legume. Poftă bună!

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Vizualizari: 155

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus