Miercuri,
05.10.2022
Cer Senin
Acum
5°C

Interdictiile lui Carabulea, dupa inchisoare

 

Odată ieșit din închisoare, omul de afaceri Ilie Carabulea nu mai are dreptul de a fi administrator la vreuna din societățile comerciale pe care le deține. Avocatul Mihai Baco, cel care l-a scos din închisoare pe Ilie Carabulea, a declarat că acesta poate însă lua parte la ședințele consiliului de administrație al firmelor și își poate spune punctul de vedere.

Ilie Carabulea trebuie să fie foarte atent de acum înainte la modul în care își administrează afacerile, altfel, cel puțin teoretic, există posibilitatea ca decizia de liberare să fie revocată. ”Conform legii, cel care a fost condamnat nu mai poate ocupa funcția de administrator al vreunei societăți comerciale. Acum, dânsul este acționar majoritar în cele mai multe firme și nu poate fi administrator sau președinte al consiliului de administrație, dar poate face parte din consiliul de administrație și ca acționar majoritar cred că este normal să-și impună punctul de vedere. Dar o conducere efectivă nu mai poate să facă. În afară de asta, prin liberarea condiționată nu i se mai impun niciun fel de obligații majore. Doar dacă săvârșește vreo nouă infracțiune în perioada aceasta se revocă decizia de liberare condiționată”, a declarat Mihai Baco, avocatul lui Ilie Carabulea.

Cât privește eliberarea magnatului sibian, avocatul Mihai Baco mai spune că un mare avantaj de care s-a bucurat clientul său a fost acela că a lucrat în închisoare, zilele muncite fiindu-i astfel scăzute din pedeapsă. ”Codul de procedură penală impune celeritate atunci când lucrăm cu arestați. Apoi, a fost beneficiul pe care l-a avut domnul Carabulea prin faptul că a muncit în penitenciar. Acestea sunt avantaje pe care ți-le oferă sistemul de execuție, în  sensul că dacă desfășori muncă pentru penitenciar sau pentru societățile comerciale care au contracte cu penitenciarul în care execuți pedeapsă, se scad acele zile de muncă. Plus faptul că faci un curs de recalificare, care este de fapt o măsură de reîncadrare socială, toate acestea pot grăbi eliberarea”, a mai spus Mihai Baco.

Referitor la alte procese în care l-a reprezentat pe Carabulea, pe care îl cunoaște încă de la jumătatea anilor 90, Mihai Baco spune că acesta nu a mai avut cauze penale până acum. ”Acesta a fost singurul proces penal pe care l-a avut domnul Carabulea de când îl cunosc eu, sau de când societatea mea de avocatură Baco și Asociații îl reprezintă. În rest, eu am reprezentat doar societățile care fac parte din grupul Atlassib și alte procese penale nu a mai avut Carabulea. Eu l-am reprezentat și la la urmărirea penală dar apoi procesul care i-a adus condamnarea s-a mutat la Constanța și pe urmă la București. Am considerat că este mai bine pentru el să fie reprezentat de avocați din zonă și nu am mai mers mai departe cu dânsul”, a mai spus Baco.

Magistrații Tribunalului Alba au respins în data de întâi octombrie recursul procurorilor DNAla sentința Judecătoriei Aiud, referitoare la liberarea condiționată a lui Ilie Carabulea. Omul de afaceri a fost eliberat și a ajuns în locuința sa din Sibiu în seara aceleiași zile. La finele lunii aprilie, Ilie Carabulea a fost condamnat la 18 luni de închisoare cu executare, în celebrul Dosar Apostu, pentru cumpărare de influență și dare de mită. A stat în Penitenciarul Aiud puțin peste cinci luni.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

sideris

Acum 9 ani

ah, asa se face... \'\'Am considerat că este mai bine pentru el să fie reprezentat de avocați din zonă și nu am mai mers mai departe cu dânsul\'\'
Raspunde

sofer

Acum 9 ani

Unde e actionar majoritar, nu-i bai ca nu mai e administrator, dar unde nu, s-ar putea ca dl Carabulea sa o dea in bara, chiar cu unii dintre cei pe care i-a folosit ca sa se "ascunda" in spatele lor. Foarte curand, dl Carabulea cred ca va constata ca nu-si mai poate controla imperiul. In orice caz, nu cu cei de azi.
Raspunde

socialistul

Acum 9 ani

Sper ca de acum incolo sa respecte Codul Muncii in litera si spiritul legii si sa nu mai intocmeasca contracte individuale de munca care incalca legea.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus