Sâmbătă,
28.05.2022
Acum
0°C

Penurie de vaccin antigripal la DSP Sibiu

Perioada rece a început de câteva zile, dar Direcţia de Sănătate Publică Sibiu nu are nicio doză de vaccin atigripal. Ministerul Sănătăţii nu a trimis încă vaccinul în teritoriu, după ce la începutul anului, în ianuarie, a retras 18.000 de vaccinuri din spitalele şi cabinetele sibiene, datorită calităţii îndoielnice a vaccinurilor produse de Institutul Cantacuzino.

Ministerul Sănătăţii va achiziţiona aproximativ un milion de doze de vaccin antigripal, în valoare de peste 11 milioane de lei. Dozele vor fi cumpărate din străinătate, după ce Institutul Cantacuzino şi-a închis linia de producţie.

Acesta este primul an în care, în campania de imunizare gratuită împotriva gripei, nu vor mai fi folosite vaccinuri româneşti de la Institutul Cantacuzino. Vaccinul antigripal poate fi cumpărat şi din farmacii.

O doză de vaccin costă minimum 35 de lei. Stocul de vaccin antigripal nu este singurul aşteptat la Sibiu.

Nici vaccinul hexavalent, pentru imunizarea copiilor cu vârste cuprinse între două şi şase luni, nu a fost încă primit.

De asemenea, şi vaccinul pentavalent necesar nou-născuţilor este aşteptata de DSP Sibiu. Vaccinului pentavalent, utilizat pentru imunizarea nou-născuţilor contra difteriei, tetanosului, tusei convulsive, poliomielitei şi meningitei virale, nu a fost încă achiziţionat de Ministerul Sănătăţii, care încearcă să cumpere prin procedura de negociere directă, o cantitate necesară de vaccin, pe care apoi să o distribuie în teritoriu, în zilele următoare.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

1 comentarii

Odin

Acum 9 ani

Nu uitati sa multumiti pedelacilor pentru inchiderea Institutului Cantacuzino acum putem cumpara vaccinul din strainatate la un pret mult mai mare!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus