Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

Incep inscrierile pentru W:O:A Metal Battle Romania 2013

Luni, 15 octombrie este prima zi în care trupele româneşti de rock se pot înscrie pentru faza naţională a concursului W:O:A Metal Battle.

Înscrierile se vor finalize în 15 ianuarie, iar o lună mai târziu vor fi anunţate trupele care se vor lupta în semifinalele regionale pentru un loc în finala naţională.

Formaţiile care vor să se înscrie trebuie să trimită o biografie a trupei (engleză + română), 2 fotografii promo şi adresa web unde se pot asculta cel puţin trei compoziții proprii. În urma preselecţiei un juriu internaţional va desemna trupele care vor participa în semifinalele naţionale.

“Numărul tot mai mare de trupe care se înscriu în această competiţie certifică faptul că W:O:A Metal Battle este un concurs important pentru trupele tinere de rock din Romania, iar valoarea formaţiilor care au câştigat finala naţională este o dovadă a faptului că fenomenul rock din România este în continuă creştere” a declarat Laurenţiu Străuţ, promotorul W:O:A Metal Battle în România.

Formaţia din România declarată câştigătoare în finala de la Sibiu va avea şansa de a urca pe scena unuia dintre cele mai mari festivaluri de muzică din lume: WACKEN OPEN AIR, eveniment care se desfăşoară anual la Wacken, în Germania, şi se bucură de participarea a aproximativ 80.000 de spectatori din întreaga lume.

Până acum formaţiile care au reprezentat România în finala internaţională de la Wacken au fost: X-plod (Bucureşti) 2009, Altar (Cluj-Napoca) 2010, Bucovina (Iaşi) 2011 şi Gothic (Petroşani) 2012. “Începând cu ediţia din 2012, datorită numărului tot mai mare de trupe înscrise, am decis organizarea de semifinale regionale în Timişoara, Cluj, Iaşi şi Bucuireşti, finala desfăşurându-se la Sibiu”, mai spun organizatorii.

Trupele participante la finala de la Wacken vor primi din partea partenerilor concursului, premii precum Artist Price Endorsement Deals.

Începând cu ediţia din 2012 câştigătoarea finalei internaţionale va obţine ca premiu un contract cu casa de discuri Nuclear Blast – cea mai mare casă de discuri heavy-metal independentă din lume.

În prezent, W:O:A Metal Battle se desfăşoară în 30 de ţări diferite din întreaga lume. Din 2004, de când se desfăşoară anual, W:O:A Metal Battle a devenit cel mai mare concurs internaţional de talente pentru tinere trupe ale genului.

Finala internaţională va avea loc în cadrul marelui festival Wacken Open Air 2012, pe scena W.E.T. Stage.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus