Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Peste 160 de studenti ULBS fac practica prin proiectul TRIPOD

 

Studenții Universității „Lucian Blaga” din Sibiu au fost premiați astăzi la bilanțul celui de-al doilea an de la implementarea proiectului “ResTRucturarea SIstemului de Practică PrODuctivă a studenților din Învățământul Tehnic Superior- TRIPOD”

Evenimentul s-a bucurat de prezența unor invitați, susținători activi ai acestui proiect, care au subliniat în repetate rânduri importanța practicii profesionale în dezvoltarea viitorilor specialiști.

Au fost prezenți în prezidiu, vorbind despre derularea proiectului și colaborare dintre mediul economic și cel universitar: Ioan Cindrea- Președintele Consiliului Județean Sibiu, Ovidiu Ioan Sitterli- Prefectul Județului Sibiu, prof. univ. dr. Adrian Alexandru Badea- managerul proiectului TRIPOD din partea Universității Politehnica București, prof. univ. dr. George Darie- Prorector al Universității Politehnica București, precum și Rectorul Universității “Lucian Blaga” din Sibiu  și responsabil organizare și monitorizare practică- prof. univ. dr. Ioan Bondrea, prof. univ. dr. Dan-Maniu Dușe- responsabil zonal al proiectului la ULBS și prof. univ. dr. Lucian Cioca- asistent zonal în proiectul TRIPOD.

Au luat cuvântul și prof. univ. dr. ing. Liviu Roșca- Decanul Facultății de Inginerie din cadrul ULBS, Mircea Dordea- Directorul Hidrocentralei Sibiu- una dintre întreprinderile în care studenții și-au desfășurat stagiul de practică și Pierre Guiol- reprezentantul economic al Ambasadei Franței la Sibiu, care i-a îndemnat pe studenți să se concentreze asupra învătării limbilor străine și să profite de oportunitățile de practică oferite de către universitate.

Bilanțul celui de-al doilea an de implementare a proiectului “ResTRucturarea SIstemului de Practică PrODuctivă a studenților din Învățământul Tehnic Superior- TRIPOD” arată un număr de 163 de studenți ai Universității “Lucian Blaga” care au realizat un stagiu de practică de 12 săptămâni în cele 17 companii sibiene incluse în proiect.

Roxana Hordobeț, studentă în anul IV la specializarea Inginerie Economică din cadrul Facultății de Inginerie, a vorbit despre beneficiile remarcabile care i-au fost aduse prin implicarea în acest proiect, primind, asemenea altor colegi de-ai săi, la sfârșitul perioadei de practică la Kromberg& Schubert o ofertă de angajare.

Proiectul TRIPOD este finanțat din Fondul Social European și implementat de Universitatea Politehnică din București, în colaborare cu Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea Valahia din Târgoviște, Alianța Confederațiilor Patronale din România, Asociația Patronală Energia din România și Universitatea din Trento, Italia.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

do re mi

Acum 11 ani

Rectorul Bandrea sta ca hristos intre doi hoti Duse m d si Cioca l semi.d...t iar la panda sta dir dieectiei mincinosul motoc // pazea dle Bandrea ! nu o sa aveti liniste cu dir. findca zicesa , va are la mana iar dvta nu aveti curajul
Raspunde

rudy

Acum 11 ani

hordobet roxana felicitariiii
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus