Sâmbătă,
26.11.2022
Innorat
Acum
4°C

Cat de scumpi sunt jucatorii Gazului? Cam de locul 9!

Dacă și-ar vinde toți jucătorii, clubul din Mediaș ar obține aproape zece milioane de euro în schimbul acestora.  Gaz Metan Mediaș este singura echipă din județ rămasă în Liga I. Însă, dacă acum doi ani de zile medieșenii zburdau în campionat, ca dovadă că au și prins un loc în preliminariile Europa League, anul trecut a fost unul cu multe fluctuații. După zbaterea din campionatul trecut, echipa din orașul de pe Târnava Mare arată că se chinuie și în acest debut de sezon. Valoarea unei echipe este dată, în aceeași măsură, de unitatea grupului, cât și de valoarea jucătorilor. Ori, într-o lume mercantilă, așa cum este fotbalul, reușita unei echipe este dată de însăși componenții ei. Mai exact, de valoarea și cota lor de piață. Astfel că, dacă analizăm fie doar și cifrele furnizate de site-ul transfermarket.co.uk, o singură concluzie se întrezărește: medieșenii sunt sub cota lor de piață. Până la redactarea acestui material, Gaz Metan Mediaș ocupa locul 12, cu doar 13 puncte, în ediția 2012-2013 a Ligii I. 

Echilibrată ca înălțime și cu o medie de vârstă de 27 de ani, echipa Gazului este un adevărat melanj între experiență și tinerețe, între români și străini, peste care s-au presărat câteva elemente de spectacol, după gustul propriu și personal al lui Cristi Pustai. Dintre toți jucătorii de la Mediaș, Eric de Oliveira este cel mai scump. Cu o valoare de piață de 800-900 de mii de euro, brazilianul de 26 de ani conduce topul celor mai scumpi jucători. În spatele său îi regăsim pe fundașul Akaki Khubutia, a cărui valoare este situată între 625-700 de mii de euro, Zarko Markovic – 525-600 de mii, Victor Astafei – 650-750 de mii, și Thaer Bawab, cotat la 525-600 de mii de euro. Ceilalți 29 de jucători ai Gazului Metan au o valoarea de piață de două, trei și chiar patru sute de mii de euro, ceea ce duce la o valoare medie a echipei de 350.000 de euro. 
 
După valoare, pe 9
 
Devine deja o obișnuință ca Gaz Metan să se poziționeze în a doua jumătate a clasamentului, mai exact pe locurile 9-14. Oarecum normal, dacă ne gândim că pe primele trei-patru poziții se află formații care au investit în jucători de două sau chiar trei ori mai mult. Însă, într-un clasament întocmit doar pe baza valorii de piață a lotului, găsim formația Gazului defazată cu trei locuri. Superioară, prin valoare, Viitorului Constanța și Ceahlăului Piatra Neamț, echipele de pe locurile 13 și 14, Gaz Metan se află, în clasamentul Ligii I, în spatele formațiilor FC Brașov, Concordia Chiajna și „U” Cluj. În timp ce „copiii lui Hagii” valorează 7-8 milioane de euro, Chiajna a ajuns pe locul 10, cu o valoare totală de doar 5.2 milioane. În fine, FC Brașov, formația de pe locul nouă, care ar trebui să îi revină Gazului, are o valoare de doar 7.4 milioane de euro.De la locul nouă în sus începe „masa bogaților”, la care s-au așezat atât din punct de federe fotbalistic, cât și al valorii lotului, Petrolul, CFR Cluj, Rapid, Dinamo, Vaslui, Astra, Pandurii sau Steaua.
De menționat este faptul că Gaz Metan și Oțelul Galați(15) sunt singurele două formații care fac notă discordantă între suprapunerea aproape de perfecțiune a topului valorii jucătorilor peste cel realizat pe baza punctelor câștigate în jocurile din Liga I.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus