Sâmbătă,
18.09.2021
Innorat
Acum
15°C

Bicicletele de la I`velo, intra in perioada de hibernare

Pe perioada sezonului rece, Centrul de închirieri de biciclete I'velo își va suspenda activitatea, anunță reprezentanții administrației locale. În cele trei luni și jumătate de la punerea în funcțiune a respectivului centru cu 100 de biciclete au fost efectuate aproximativ 5.000 de închiriere, timpul total al orelor petrecute pe biciclete de ”chiriași” depășind 10.000 de ore.
”Iniţiatorii proiectului şi-au manifestat dorinţa de a redeschide centrul de închirieri în primăvara anului viitor, imediat ce temperaturile de afară vor permite acest lucru. Municipalitatea va continua să sprijine acest proiect care s-a dovedit a fi important pentru sibieni şi pentru oaspeţii oraşului, încurajând astfel bicicleta ca un mijloc de transport alternativ mai sănătos şi mai ecologic”, arată Primăria într-un comunicat de presă. Primarul Klaus Johannis îndeamnă sibienii să nu se teamă de temperaturile mai scăzute. ”Cei care au biciclete acasă, să le folosească. Vom încerca și în viitor să convingem sibienii și turiștii să folosească bicicleta”, a declarat primarul Johannis.


Bicicliştii au acum la dispoziţie aproximativ 55 de km de pistă în Sibiu. Început în 2009, proiectul de creare a pistelor pentru biciclete a continuat, astfel că în prezent, cartierele sibiene sunt legate de centrul oraşului prin piste pentru biciclete. În anul 2012 au fost marcaţi aproximativ 12 km de pistă pe străzile reparate sau reabilitate. Crearea de piste va continua şi în următorii ani, pe măsură ce străzile sunt reabilitate şi acolo unde lăţimea străzii permite.

Sursa: Primăria Sibiu

 

Vizualizari: 134

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

vlad

Acum 8 ani

multumim pt indemnul de a le folosi si iarna, insa daca tot ne indemnati, faceti cumva ca troienele de zapada cu noroi ce se aduna dupa ce ninge, sa nu mai ramana exact pe pistele de biciclete!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus