Marţi,
04.10.2022
Innorat
Acum
8°C

Un sibian a ajuns in coma la spital, dupa ce a mancat ciuperci otravitoare

Doi bărbați din Copșa Mică, unul de 51 de ani, iar celălalt de 55 de ani, au ajuns la Spitalul Clinic Județean Sibiu, în stare gravă, după ce au mâncat ciuperci.

Starea bărbatului în vârstă de 55 de ani este încă gravă, el fiind în comă indusă de către medicii sibieni. El a fost internat, ieri, 21 octombrie, pe secția Anestezie Terapie Intensivă. Bărbatul a fost diagnosticat cu comă de gradul 3 și intoxicație acută cu ciuperci - amanită, o specie de ciuperci ce pot fi atât comestibile, cât și otrăvitoare. Acesta a fost adus la Sibiu, după ce a fost intubat la Mediaș. „Pacientul a fost adus în stare gravă, în comă de gradul III. A fost intubat la Mediaş. După ce a fost, adus a avut o evoluţie favorabilă, şi în dimineaţa zilei de 22 octombrie era conştient. Ulterior, au reînceput convulsiile, astfel că i s-a indus din nou starea de comă. Sunt monitorizate atent analizele de laborator, întrucât intoxicaţia cu această ciupercă  este foarte periculoasă, poate cauza insuficienţă hepatică şi/sau renală. Pacientul se află sub supraveghere la terapie intensivă”, anunță reprezentanții Spitalului Clinic Județean Sibiu.

Tot în week-end-ul trecut, de această dată sâmbătă, 20 octombrie, un alt bărbat din Copșa Mică a ajuns la spital, din cauza unei intoxicații cu ciuperci. Bărbatul a suferit o tetraplegie, iar în acest moment este sub atenta monitorizare a medicilor.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus