Luni,
18.01.2021
Parțial Noros
Acum
-5°C

Multime de evenimente in Sibiu si imprejurimi, pentru Ziua Armatei

Platoul din faţa Cercului Militar, acolo unde este amplasat Monumentul Ostaşului din Toate Timpurile, va aduna laolaltă  reprezentanţi ai Sistemului naţional de apărare şi ordine publică, Prefectura judeţului Sibiu, Consiliul judeţean Sibiu, Primăria municipiului Sibiu, Asociaţia Naţională a Veteranilor de Război „Traian Moşoiu”, Asociaţia Naţională a Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere, Asociaţia „Cultul Eroilor” – filiala Sibiu, Universităţile din Sibiu, Inspectoratul Şcolar Judeţean, alte asociaţii, ligi, fundaţii şi elevi ai şcolilor din Sibiu, pentru a cinsti memoria înaintaşilor în cadrul Ceremonialului militar şi religios de depunere de coroane şi jerbe de flori ce se va desfăşura cu începere de la orele 09:00.

Tot joi, 25 octombrie, cu începere de la orele 10.00, Piaţa Mare a municipiului Sibiu va răsuna de legământul făcut de studenţii anului I ai Academiei Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” şi de soldaţii profesionişti instruiţi în cadrul Şcolii de Aplicaţie pentru Unităţi Sprijin de Luptă „General Eremia Grigorescu” cu ţara, în cadrul festivităţii depunerii jurământului militar, un act cu puternice semnificaţii pentru fiecare militar. În finalul festivităţii, studenţii anului II de studii ai academiei vor desfăşura un exerciţiu demonstrativ la Instrucţie de Front.

Ceremonial militar şi religios de depunere de coroane şi jerbe de flori se va desfăşura şi la Cimitirul Eroilor Şelimbăr, cu începere de la orele 13.00, pentru ca, în cursul serii de 25 octombrie, să se depună o coroană de flori la Cimitirul Eroilor situat în Pădurea Dumbrava. Activitatea va începe la orele 18.45, iar la finalul acesteia, se va desfăşura „Retragerea cu torţe”, pe itinerarul Pădurea Dumbrava – Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu”.

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

5 comentarii

rosu

Acum 8 ani

Da la Cisnadie si la Talmaciu nu mereti, nesimtitilor. Faceti si acolo statui pt. koorvele care v-au satisfacut placerile cat ati fost elevi la Sibiu, apevistilor!
Raspunde

@ rosu

Acum 8 ani

Ma porcule, postezi zilnic din Germania (Bavaria) mesaje jignitoare la adresa romanilor si-l pupi in***pe sasalaul tau, la fel de porc, care a ajuns primar datorita naivitatatii romanilor.
Raspunde

pentru 2

Acum 8 ani

aşa sînteți voi naivi! ca să nu spun handicapați!!
Raspunde

@ 3

Acum 8 ani

V-ati dat intalnire aici toti grohaitorii sasi din turma stabilita in Bavaria? Nemtii adevarati nu dau doi bani pe voi, tot Auslanderi ramaneti pentru ei, la fel ca turcii.
Raspunde

Ilie Vlad

Acum 8 ani

Putin respect in discutiile de pe aici nu strica. Felicitari autoritatilor care nu-si uita eroii neamului. Cat despre cei care stau in fata la Lidl, Aldi, Pennymarkt etc. si cersesc si in acelasi timp posteaza comentarii stupide: sunteti de toata jena.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus