Miercuri,
05.10.2022
Ceata
Acum
4°C

YouthBank – pentru prima data in Sibiu

Începând din această toamnă, YouthBank, unul dintre cele mai apreciate programe de educaţie non-formală pentru liceeni din ţară, este prezent şi în Sibiu. YouthBank se adresează elevilor de liceu cu vârste între 15 şi 19 ani, care sunt dornici să se implice în comunitate. Liceeni sibieni pot să aplice până la data de 4 noiembrie pentru a deveni membri în prima echipă YouthBank Sibiu. Programul este coordonat local de Fundaţia Comunitară Sibiu, iar la nivel naţional de Asociaţia pentru Relaţii Comunitare.

Echipa YouthBank Sibiu va fi formată din 15 liceeni. Aceştia vor constitui, promova şi administra în mod transparent un fond special destinat implementării proiectelor propuse de către liceeni în scopul dezvoltării comunităţii locale. Tinerii vor avea astfel acces la un cadru în care sunt încurajaţi să preia iniţiativa acolo unde cred ei că lucrurile pot fi făcute mai bine, devenind astfel implicaţi în comunitatea lor. Pe parcursul derulării programului liceeni vor fi expuşi la diferite activităţi care îi vor ajuta să-şi dezvolte abilităţi de leadership, comunicare şi management financiar. 
În prezent, Asociaţia pentru Relaţii Comunitare implementează în parteneriat cu organizaţii locale programul YouthBank România în 11 oraşe din ţară: Alba Iulia, Baraolt, Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Odorheiu Secuiesc, Oradea, Sfântu Gheorghe, Sibiu, Timişoara, Tîrgu-Mureş.
Programul care a câştigat titlul de “Cel mai bun proiect educaţional al anului 2010” la Gala Premiilor în Educaţie şi “Premiul pentru Cel mai bun proiect de voluntariat în domeniul tineret” la Gala Voluntariatului în anul 2011, are următoarele rezultate în primii 3 ani de implementare la nivel naţional: 210 tineri implicaţi în echipele YB locale, 180.000 lei mobilizaţi de către echipele YB, peste 382.000 lei acordaţi sub formă de finanţări pentru a susţine 168 de iniţiative ale liceenilor, peste 75.000 beneficiari direcţi şi indirecţi ai proiectelor finanţate.
Liceenii dornici să se alăture programului YouthBank sunt invitaţi să completeze formularul de înscriere pe site-ul www.youthbank.ro până la data de 4 noiembrie 2012.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus