Joi,
20.11.2025
Ceata
Acum
3°C

Cartofi umpluti cu ciuperci

Ingrediente:

-4 cartofi potriviți

- 200 g ciuperci proaspete sau din conservă

-o jumătate ardei gras

-o roșie -un fir de ceapă verde

- un ou

-pătrunjel

-sare, piper

-unt pentru uns forma

-2 linguri bulion

Mai întâi punem un vas cu apă la fiert în care adăugăm cartofii în coajă. Îi fierbem 20-25 minute, după care îi punem în apa rece și îi decojim. Îi tăiem apoi pe jumătate și le scoatem miezul cu ajutorul unei lingurițe. Miezul îl păstrăm.

Ceapa o tăiem mărunt și o călim în 3 linguri ulei și 3 linguri cu apă. Adăugăm ciupercile tăiate cuburi și ardeiul gras tăiat feliuțe subțiri. Lăsăm pe foc până se înmoaie toate. Adăugăm roșia decojita și tăiată cuburi mici, miezul scos de la cartofii fierți, pătrunjelul tocat fin și potrivim gustul cu sare, piper, boia dulce. Mai lăsăm 2-3 minute și oprim focul.

După ce compoziția s-a răcit puțin adăugăm oul și amestecăm bine. Umplem fiecare jumătate de cartof cu compoziția de ciuperci și le așezăm apoi într-o tavă unsă cu unt. Peste ele mai adăugăm o cană cu apa amestecată cu 2 linguri cu bulion și puțină sare.

Dăm la cuptor 25-30 minute să se gratineze. Se servesc calzi cu smântână, cu brânză rasă, simpli sau alături de orice salată de legume de vară. Poftă bună!

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Vizualizari: 183

Comentarii

1 comentarii

dtshdthtsrd

Acum 13 ani

Asta da stire locala! Mi se face sila de acest ziar!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus