Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
15°C

Prima sedinta a comuna a Mitropoliei Ardealului de la extindere

Pentru prima oară de la reconfigurarea administrativă a Mitropoliei Ardealului, toți liderii Bisericii Ortodoxe din Ardeal s-au așezat la aceeași masă. Evnimentul a avut loc ieri la Sâmbăta de Sus. Lucrările întâlnirii au fost prezidate de Înalt Preasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, fiind prezenți și ceilalți ierarhi: Înalt Preasfințitul Irineu, Arhiepiscopul de Alba Iulia, Înalt Preasfințitul Arhiepiscop Ioan al Episcopiei Covasnei și Harghitei, Preasfințitul Sofronie, Episcopul Oradiei, Preasfințitul Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei și Preasfințitul Andrei, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului.

”Acest eveniment nu este doar un simplu sinod mitropolitan, ci o întâlnire aparte, ce are unicitatea sa. Este pentru prima dată când ne întâlnim în această formulă și vă mărturisim că ne-am dorit de mult un astfel de sinod. Ideea a fost sugerată de colaboratorii noștri cu scopul practic de a eficientiza lucrarea noastră. Această întâlnire este un act de cinstire pe care vrem să vi-l aducem dumneavoastră, colaboratorilor noștri. Mai întâi ne întâlnim aici pentru a arăta importanța prețuirii pe care v-o oferim, iar apoi trebuie să trecem la treabă”, a spus IPS Mitropolit Laurențiu.

Un punct important al discuțiilor a fost contribuția eparhiilor din Ardeal la zidirea Catedralei Mântuirii Neamului, iar mai apoi s-a discutat despre uniformizarea programelor administrative și financiare, precum și a evidențelor slujitorilor la sfintele altare. Noile programe electronice de evidență au fost luate în discuție, iar unul dintre aceste programe, experimentat de Arhiepiscopia Sibiului, a fost oferit eparhiilor pentru o mai bună evidență a parohiilor, preoților și patrimoniului parohial. S-a decis crearea unui site special al Mitropoliei Ardealului, care să cuprindă posibilități de accesare a site-urilor eparhiilor sufragane, iar revistele și publicațiile eparhiale trebuie să fie mai bine cunoscute și să fie rodul colaborărilor dintre specialiștii din eparhii. La acest punct, s-a decis ca periodic să existe întruniri ale consilierilor eparhiali, pe specializări.

”S-a făcut o propunere ce va fi înaintată Sfântului Sinod de a se întruni consilieri de specialitate în anumite probleme ale Bisericii noastre la care trebuie luate decizii uniforme pentru întreaga Patriarhie Română”, a mai spus IPS Mitropolit Laurențiu.

Sursa: Mitropolia Ardealului

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

3 comentarii

credincios

Acum 11 ani

a reusit acest diavol basescu pentru ai satisface obedienta lacheului boc s-a inparta mitropolia dar DUMNEZEU NUle va da satisfactie aveti grija subtil ajunge SIBIU fara deconcentrate asta inseamna locuri de munca resfintate la noi si infintate la iei dupa electrica telefoane cfr si altele se pregateste ANAF dormiti linistiti vom fi capitala regiuni 7 cu sediul la brasov parlamentari de sibiu trezitiva
Raspunde

Odin

Acum 11 ani

Pe scurt si fara arhaismele obisnuite: a fost vorba despre bani. Banii care se duc la centru, banii care se duc in mijloace fixe si centralizarea datelor financiare. De ce nu sunt surprins?
Raspunde

tex

Acum 11 ani

NU POT SA CRED!!! in loc sa povesteasca despre frigul care urmeaza si poate cativa pensionari nu au cu ce sa-si plateasca o paine, sa nu vorbim aici de incalzire...ei s-au intalnit sa discute bineteles despre BANI!! dar de fapt...eu cred ca a fost vorba de o intalnire cu ocazia Halloween-ului...nu vedeti in poza, toti sunt imbracati in Batman...pacat ca nu au avut inspiratie mai multa...ar fi iesit un bal mascat foarte reusit...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus