Vineri,
30.09.2022
Partial Noros
Acum
8°C

Clasificarea Spitalului Judetean conditionata de achizitioneaza unui RMN

Managerul Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, Liviu Cotârlă, a declarat joi, 1 noiembrie, în cadrul unei conferinţe de presă, că Spitalul Judeţean va pierde clasificarea ca spital de categoria a II-a, obţinută în cadrul evaluării de anul trecut, dacă nu va achiziţiona un RMN până la sfârşitul anului 2013.

„Este într-adevăr un lucru important achiziţionarea unui RMN de care avem nevoie pentru a ne păstra clasificarea. Dar costă foarte mult. Gândiţi-vă că noi am cerut anul acesta finanţarea unor aparate de la minister, şi nu au fost deloc puţine, iar costurile tuturor acestor aparate nu reprezintă decât un sfert din banii necesari cumpărării unui RMN”, a spus Liviu Cotârlă.

Salvarea s-ar putea să vină însă tot de la Ministerul Sănătăţii, care a demarat un program de achiziţionarea a mai multor RMN-uri, care vor fi distribuite în ţară spitalelor de Urgenţă.

"În septembrie ne-au cerut de la Ministrul Sănătăţii să facem documentaţia necesară pentru achiziţia unui RMN. Acest lucru s-a întâmplat datorită proiectului desfăşurat de minister, potrivit căruia achiziţionarea de RMN-uri se face la nivel naţional pentru spitalele de urgenţă, cum este cotat şi al nostru", a mai declarat Liviu Cotârlă.

În judeţul Sibiu există doar două aparate RMN, unul la Spitalul Militar şi unul la o clinică privată. Pacienţii Spitalului Clinic beneficiază de aparatul de la Spitalul Militar, cu care Spitalul de Urgenţă are un contract de colaborare.

„Noi trimitem pacienţii care au nevoie de investigaţie RMN la Spitalul Miliatar cu care avem contract, iar în funcţie de pacienţii investigaţi, la sfârşitul lunii primim factura pentru serviciile prestate”, a mai spus managerul Spitalului Judeţean.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

1 comentarii

Odin

Acum 9 ani

\"Clasificarea Spitalului Judeţean condiţionată de achiziţionează unui RMN\" ...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus