Duminică,
20.06.2021
Cer Senin
Acum
16°C

Sibiul, promovat la Londra si Bucuresti

Mii de materiale de promovare au fost pregătite de Biroul de turism al Sibiului în vederea participării la două târguri de turism care vor avea loc luna aceasta: World Travel Market (Londra) şi Târgul de Turism al României (București).
Evenimentul de la Londra va avea loc săptămâna viitoare și este destinat specialiștilor din turism. ”Scopul participării Sibiului fiind acela de a stabili contacte cu agenţii şi operatori în turism care ar putea include Sibiul în oferta lor”, arată reprezentanții Primăriei Sibiu.
Pentru Târgul de turism al României, programat între 15 și 18 noiembrie, la Romexpo, Primăria Sibiu va distribui 3.500 de broşuri cu traseele turistice, 1.000 de hărţi ale oraşului şi 1.500 de DVD-uri care promovează traseele propuse. ”În stand, cei interesaţi vor putea afla informaţii cu privire la obiectivele turistice, evenimentele culturale, posibilităţi de cazare sau modalităţi de transport. Sibiu Baroc Update va fi tema cu care Sibiul se va prezenta vizitatorilor standului care va fi animat pe parcursul celor patru zile de concerte de muzică susţinute de formaţia Guilty Lemon şi Big Band Sibiu. Pentru a imprima atmosfera barocă, un conte şi o contesă vor primi vizitatorii în stand”, mai arată autoritățile locale.

Vin tot mai mulți turiști

Potrivit Primăriei Sibiu, centrele de informare a turiștilor din oraș (din Primărie și din Aeroport) au fost accesate de 24.000 de turiști, până la mijlocul lunii trecute. Cei mai mulți au fost turiști germani (7.800), urmați de cei români (6.605), spanioli, francezi și britanici.
”Taxa hotelieră a scăzut la începutul acestui an de la 4% la 1% din fiecare noapte de cazare. Pentru a putea compara încasările din anul 2012 cu cele din anii precedenţi încasările din acest an ar trebui înmulţite cu 4. Urmare a comparaţiei acestor cifre se observă o tendinţă de creştere. Spre exemplu, în luna august 2011 încasările din taxa hotelieră au fost de 165.000 lei, în luna august a acestui an încasările au depăşit 230.000 de lei. Chiar şi în extra-sezon s-a observat această creştere: în luna martie 2011 au fost încasaţi 94.000 de lei, iar în luna martie 2012 suma s-a apropiat de 138.000 de lei”, calculează reprezentanții Primăriei Sibiu.

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

buluc

Acum 8 ani

Suntem mandri ca suntem sibieni!!!
Raspunde

karla

Acum 8 ani

la stadiul actual al infrastructurii in oras nu as promova nimic! ma refer la multitudinea de strazi in lucru si santierele/gropile deschise de e on gaz. orasul arata groaznic !!
Raspunde

ptr buluc

Acum 8 ani

atât eşti de mândru de ai fi în stare să te pupi sângur în cur. rezultatele mândriei tale sunt RALUCA .ARITON ŞI ŞTRIRBEŢ parlamentari.
Raspunde

Ion

Acum 8 ani

Atragi turisti si ii aduci cu ce? Avem aeroport, curse ...? pana nu-l da nimeni jos pe boul ala de Sava si jegosii care il sustin in functie o sa vina turistii pe jos probabil.
Raspunde

gogo

Acum 8 ani

Nu .Ii aduce Johannes su BMW-UL
Raspunde

gogo

Acum 8 ani

Si asta ca sa-i iasa la numar turistii sasi.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus