Duminică,
02.10.2022
Partial Noros
Acum
13°C

Sansa USL: Mers pe burta

 

În actuala conjunctură politică, ne îndreptăm destul de clar spre o majoritate parlamentară de stânga și cu o opoziție destul de greu de unit: ARD, PPDD și UDMR. Acesta va fi cel mai probabil viitorul parlament care va susține viitorul guvern. 
De vreo șase luni, premierul Victor Ponta ne-a arătat cum  se conduce o țară în stil stângist. Avem acum o mică demonstrație din ce va urma să vină. De bine, de rău, procurorii DNA ne-au mai dat ceva știri și am observat cu toții că și nașii din trenuri pot fi luați pe sus. Și așa cum deja ne-au învățat pe vremea PDL, probabil îi vom vedea și pe CFR-iști ieșind chicotind din procese, așa cum s-a întâmplat în cazul vameșilor. 
Acum avem de urmărit mafia băncilor, unde 80% din structură e coruptă, după cum zic anchetatorii, în timp ce guvernatorul BNR zice că n-ar fi mai mult de 0,08%. Fără să realizăm foarte mult, justiția ne dă la televizor multe filme pe care noi le știm deja. Știam că lucrările de diplomă se plagiază, știam că pe CFR se merge cu ”nașul”, știam că prin vame trece orice, numai șpaga să fie bună. Știam și faptul că oamenii ăștia sunt de neatins de brațul mic și bont al legii. 
Vedem acum, spre dezamăgirea PDL-iștilor că procurorii cer mandate de arestare și pe vremea USL. Acest punct va fi foarte important ca semnal în campania electorală. Vizita recentă în România, dar și în colegiul premierului Victor Ponta a președintelui Parlamentului European, Martin Schulz, dealtfel din tabăra populară a ARD-iștilor mai îngroapă puțin elanul opozanților care strigau că România e paria Europei.
Ne e foarte greu însă să observăm că nivelul de trai e tot mai scăzut, că prețurile sunt tot mai mari, iar leul gâfâie pe lângă euro. Și și acest aspect ajută USL, iar până la alegeri nu vor veni facturile încărcate de la gaz și electricitate.
Totuși, tot acest ansamblu bine construit în favoarea USL pică atunci când ne lovim de realitățile mărunte ale vieții de zi cu zi. Iar exemplul cu directoarele date afară pentur că s-au afișat cu un lider al PDL ne trezește brusc din vise. Sunt tot ei. USL nu e nimic altceva decât PSD-ul de pe vremuri.
PSD-ul de acum e format din aceiași oameni care ne conduceau și prin 2000. Nu au dispărut. În locul lor nu au apărut niște feți-frumoși. Iar de liberalii de altă dată nu au rămas decât puține relicve și extrem de mulți ariviști.  Repet: ei ne vor conduce patru ani!

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

STEFAN Lucian

Acum 9 ani

La mulți Ani de Anul Nou / Vă urează CăCărău !
Raspunde

eJqYSZosYoUNa

Acum 9 ani

Este un om si jumatate.Tot ruptecsel pt. dl. Breaban, nu Breban cum s-a scris.Am avut onoarea si ocazia sa il cunosc, este un bun profesor, un sfatuitor de incredere.Mi-a deschis ochii asupra perspectivelor de cariera chiar daca in club nu am ajuns macar la centura galbena.Respect de la un fost elev !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus