Miercuri,
19.01.2022
Partial Noros
Acum
-6°C

Numarul virozelor in scadere la Sibiu

În prima săptămână din luna noiembrie, Direcţia de Sănătatea Publică Sibiu anunţă că la nivelul judeţului a scăzut numărul infecţiilor respiratorii cu aproximativ 26%.

Cele mai multe cazuri, circa 30%, s-au înregistrat la grupa de vârstă 15 - 49 ani.

”Nu s-au recoltat secreţii rino-faringiane pentru detectare de virus gripal, astfel, actuala săptămână este caracterizată ca lipsă activitate gripală. Nu am primit vaccinul antigripal”, spune Simona Berariu, purtătorul de cuvânt al DSP Sibiu.

DSP Sibiu aştepta vaccinul antigripal pentru data de 1 noiembrie, dar Ministerul Sănătăţii nu a trimis încă dozele necesare. DSP Sibiu a solicitat 60.000 de doze de vaccin, astfel că în cadrul campaniei de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătății vor fi imunuzaţi în primul rând copiii, persoanele trecute de 65 de ani cu boli cronice și personalul medical.

Şi numărul pneumoniilor din această săptămână este în scădere, cu 224 de cazuri, mai puţine decât în săptămâna precedentă, când s-au înregistrat 255.

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus