Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Campanie educativa in liceele sibiene de Ziua Mondiala de Combatere a Diabetului

Cu ocazia Zilei Mondiale de Combatere a Diabetului, celebrată anual la nivel global pe 14 noiembrie, se lansează o campanie educativă de prevenţie a diabetului zaharat de tip 2. Prin intermediul campaniei derulate în peste 70 de instituţii de învăţământ din România, se urmăreşte încurajarea copiilor şi adolescenţilor în adoptarea unui stil de viaţă sănătos, bazat pe o alimentaţie corectă şi pe practicarea regulată de activităţi fizice.

În Sibiu, campania Sanofi va fi susţinută de 25 de voluntari, studenţi ai Facultăţii de Medicină Victor Papilan Sibiu. Aceştia vor distribui flyerele educative către 2.300 de elevi, de la Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr”, Colegiul Naţional „Samuel von Brukenthal” şi Colegiul Naţional „Octavian Goga”.

Aproximativ 19.000 de persoane suferă de diabet zaharat în Sibiu, dintre care 29 sunt copii. La fiecare pacient cu diabet de tip 1 există 6 persoane cu diabet de tip 2. Medicii specialişti estimează că în următorii 5 ani numărul sibienilor cu diabet zaharat va atinge pragul de 22.000.

„În practica de zi cu zi, maximum 45% dintre pacienţii cu diabet respectă recomandările medicale în ceea ce priveşte stilul de viaţă necesar pentru un management eficient. Cauza principală este obişnuinţa. Românii s-au obişnuit să aibă un stil de viaţă dezechilibrat – au renunţat să mai facă mişcare regulat preferând televizorul, au acceptat alimentaţia de tip fast food în locul celei sănătoase. Toate acestea au condus astăzi la o creştere a numărului de bolnavi cronici, şi nu numai în diabetul zaharat. Pentru a evita perpetuarea acestui tip de comportament este nevoie să mergem cu educaţia pentru un stil de viaţă sănătos şi activ către copii şi adolescenţi. Învăţându-i ce trebuie să facă pentru a-şi menţine sănătatea vom preveni nişte obişnuinţe comportamentale greu de combătut”, a declarat dr. Gheorghe Ghişe, şeful Compartimentului de Diabet din cadrul Spitalului Clinic Judeţean Sibiu.

Campania se desfăşoară în zece oraşe - Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Galaţi, Iaşi, Oradea, Sibiu, Târgu Mureş şi Timişoara.

În fiecare oraş, voluntarii implicaţi vor distribui în şcolile şi liceele vizate „Tablete de sănătate”, flyere educative, cu sfaturi practice, într-un limbaj accesibil, despre ce reprezintă diabetul zaharat de tip 2 şi cum se poate preveni acesta.

Campania este organizată de Grupul Sanofi în parteneriat cu Societatea Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, Federaţia Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice şi Societatea Română de Nutriţie.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus