Duminică,
29.05.2022
Acum
0°C

Cum poate fi taxa de inmatriculare o poveste si mai stupida

A fost mai întâi taxa de primă înmatriculare într-o anumită formă, apoi a fost taxă de poluare, după care s-a triplat sub forma unei taxe auto care, în cele din urmă, doar s-a dublat, pentru a fi iar modificată. O poveste, cu alte cuvinte, încâlcită a unei taxe pe care statul o încasează pentru a o returna în urma unor procese în care avocații depun întâmpinări cu ”copy-paste”: garantat, clienții lor își primesc banii înapoi pentru taxele ilegal încasate pentru Administrația fondului pentru mediu.

Pentru a-și recupera banii, orice sibian dă în judecată Direcția Generală a Finanțelor Publice, ca instituție ce reprezintă Statul Român. Și tot de aici își ia și banii înapoi.

Însă nu întotdeauna la termenul convenit. ”Am câștigat un proces cu administrația publică și fondul de mediu pentru taxa de înmatriculare, iar după 45 de zile(termenul legal de plată) am fost informat că nu se va plăti nici o taxa înapoi nici mie nici multor altora pe baza faptului că exista un litigiu de competență între Finanțele din Sibiu și Fondul de mediu”, arată un sibian care are dreptatea în mână, dar nu și banii înapoi.

Nu are, deocamdată, banii, deoarece la Tribunalul Sibiu, supra-încărcat de procese pe această speță, unul din magistrați consideră că Administrația Fondului pentru mediu trebuie să restituie banii, și nu Direcția Generală a Finanțelor Publice Sibiu. Și așa trece magistratul și în hotărâri. Care odată ajunse în fața funcționarilor Finanțelor stârnește discuții: dacă aici scrie Administrația fondului pentru mediu, cum să plătim noi? Prin urmare, în momentul de față există o întreagă corespondență între Finanțele sibiene și Fondul de mediu. Iar până nu se vor pune de acord, stupidei povești a taxei auto i se va mai adăuga un apendice de neînțeles. Victima: tot contribuabilul.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

doar un om

Acum 9 ani

pai, nu se poate vinde creanta unei firme de executari silite, e mai simplu, aia nu stau la discutie si povesti, sunt mai rai ca cei de la garda financiara!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus