Vineri,
04.12.2020
Cer Senin
Acum
8°C

Marilena Preda Sanc aduce “Mecanismele imaginii" la Brukenthal

22 Noiembrie 2012 10:48

Cunoscuta artistă Marilena Preda Sânc a ales Sibiul pentru ultima expoziţie - “Mecanismele imaginii”, pe care o va vernisa vineri, 23 noiembrie, la Muzeului Brukenthal.

“Motivată de modelul și istoria Pinacotecii Brukenthal, Galeria de Artă Contemporană a Muzeului Național Brukenthal organizează anual o serie de expoziții și dezbateri dedicate picturii. În acest an, galeria prezintă expoziția artistei Marilena Preda Sânc. Cu un curriculum vitae impresionant, Marilena Preda Sânc se situează într-o zonă a experimentului – de la performance, Body Art, Video Art la ecofeminism. Apare aproape surprinzătoare relaţia pe care un artist al noilor media o are faţă de pictură, care se revanşează prin mijlocirea unei a treia dimensiuni reale sau iluzorii”, spun reprezentanţii Muzeului Brukenthal.

Artista este preocupată de mecanismele imaginii, chestionând în acest context pictura şi normele ei estetice, explicative, de stil, de putere. Pentru pictură cercetarea înseamnă culoare, suprafaţă, formă, spaţiu, imagine, urmă şi gest, la care Marilena Preda Sânc adaugă radicalitatea de a picta o imagine ultimativă.

Marilena Preda Sânc este profesor la Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti şi preşedinta Filialei Pictură a Uniunii Artiştilor Plastici din Bucureşti. Lucrările Marilenei Preda Sânc au fost prezentate în numeroase expoziţii, dintre care selectăm: „Utopii/ Cotidiene. Crossing Self Histories 1981 – 2011”, Muzeul Naţional de Artă Contemporană din Bucureşti (2011); „Gender Check”, MUMOK, Viena (2009), Zacheta National Gallery of Art, Varşovia (2010); „Mit Macht zur Wah”, Frauenmuseum, Bonn (2006); şi Franklin Furnace’s Program „The Future of the Present”, New York (1998).

Vernisajul va avea loc vineri, 23 noiembrie, de la ora 17:00, la Galeria de Artă Contemporană a Muzeului Naţional Brukenthal. Vernisajul va fi urmat de un dialog între Marilena Preda Sânc şi Florica Prevenda.

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus