Voința Sibiu s-a retras de curând din eșalonul secund, iar odată cu ea s-a îngropat și fotbalul sibian. Suporterii caută să își umple cu alte activități sâmbetele și duminicile în care mergeau pe „Municipal”, la meci. Conducerea clubului dă din umeri. Dar, „moartea” echipei care dădea senzația că nu vrea să moară a luat cu ea mai mult decât cele două ore petrecute într-un scaun rece, de plastic. Le-a luat fotbaliștilor locul de muncă. Puși forțat pe liber, „alb-verzii” au rămas ai nimănui. Ajunși șomeri și, după spusele lor, cu mulți bani de recuperat de la clubul sibian, cei mai cunoscuți „alb-verzi” își caută o nouă formație. Situația fiecăruia dintre ei este delicată, deoarece nicio echipă nu riscă să legitimeze acum vreun jucător. Astfel că Burlacu, Tătar sau Cigan așteaptă cu sufletul la gură pauza competițională de iarnă. Alții, abia trecuți de 30 de ani, s-au gândit chiar la retragere. Însă, niciunul nu se mai așteaptă să își recupereze salariile și primele din lunile trecute. S-au interesat, iar un proces ar costa și dura o veșnicie.
Banii, o donație pentru club
„Să-mi mai recuperez banii? Iau niște pastile să uit și gata! Mi-am luat gândul de la ei, pentru că nu văd cum i-aș mai putea recupera. Au fost o donație pentru club”, spune mijlocașul Eugen Beza, căpitanul din liga a II-a. După calculul său, suma pe care o are de recuperat de la Voința, este mai mare de 10.000 de euro. Ajuns la 34 de ani, Beza se gândește să agațe ghetele în cui, dar nu exclude posibilitatea să fie atras de „o ofertă interesantă, motivantă”. Într-o situație oarecum asemănătoare se află și Radu Neguț, care a mărturisit că nu are de gând să se judece cu cei de la Voința. „Eu mi-am făcut datoria până în ultima clipă, atât cât am fost folosit. Nu ai cum să îți mai recuperezi banii și eu nu o să mă judec cu nimeni în civil. Păcat, Voința Sibiu a fost o perioadă frumoasă, care s-a terminat urât”, conchide atacantul, care nu se vede plecat din Sibiu pentru a mai juca fotbal. Ca și ceilalți coechipieri, și Apostol a plecat din Sibiu. Aflat acasă, în Mediaș, fundașul spune că își caută echipă, dar dacă nu va găsi, nici el nu va avea de ales și se va retrage. „Banii? Nicio șansă”, spune Apostol, care vede inutil un proces pentru restanțele salariale.
Printre cei contactați de Turnul Sfatului se numără și jucători care exclud, prin atuul tinereții, varianta retragerii. De exemplu, Daniel Tătar s-a și pus în mișcare în tentativa de a-și asigura viitorul. „Eu știu ce fac? Nu știu, dar îmi caut echipă. M-au căutat și din Liga a II-a și din Liga I. Din Liga I sunt trei echipe, dar văd din iarnă”, mărturisește cel despre care Alex Pelici spunea că poate să evolueze cu ușurință la formații cu pretenții din Liga I. Tătar a lăsat în urmă „cea mai frumoasă perioadă din cariera lui de fotbalist” și nici nu mai speră să își recupereze cei peste 10.000 de euro. „Dacă tu dai bani împrumut cuiva și acela moare, de unde să îi mai vezi înapoi? Păcat, nu erau oameni răi, dar Dumnezeu e sus și îi vede pe toți!”, spune mijlocașul plecat în Blaj, orașul său natal.
„De ce să mă dea pe mine în judecată? Poate clubul!”
Accidentat o bună perioadă de timp, Florin Măjer a revenit în echipa Voinței în finalul returului de Liga I. Acum stă în Bistrița, unde, pentru a nu ieși din formă, aleargă în fiecare zi. Măjer este unul dintre fotbaliștii care au depus și câștigat memoriu la Federația Română de Fotbal, însă nici el nu își mai face iluzii în privința banilor pe care îi are de recuperat. „Cu prime și salarii sunt peste 10.000 de euro. M-am gândit la un proces, mai ales că eu am câștigat și memoriul, dar dacă echipa nu mai e, de unde să îmi iau banii?”, subliniază Florin Măjer. Burlacu, care s-a dus la părinți, în Brașov, se autocaracterizează ca „liber-profesionist”. Cu o „pagubă” mai mică de zece mii de euro, fotbalistul nu dă vreo șansă unei acțiuni împotriva clubului sibian. Și gândurile sale se îndreaptă spre iarnă, când una dintre echipele de Liga a II-a cu care a avut discuții preliminare ar putea să îi propună un contract. La Oradea a ajuns Cristian Cigan, care recunoaște că suma pe care o are de primit de la Sibiu este mai mică decât a celorlalți. „Rămân cu paguba”, subliniază, sec, atacantul.
„Întrebați-mă orice, dar nu de fotbal!”, a spus președintele CSU Voința Sibiu, Ioan Hămbășan, când a fost contactat. Apoi, a acceptat să vorbească. Hămbășan spune că nu se teme de un eventual proces, pe care oricare din foștii jucători l-ar putea intenta. „Să mă dea în judecată pe mine? De ce să mă dea în judecată? Poate clubul!”, a spus Hămbășan, care a adăugat că se va ocupa în continuare de juniori și republicani.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: Radu Negut , Ioan Hămbășan , Turnul Sfatului , Daniel Tătar , Federaţia Română , Voinţa Sibiu , Alex Pelici , Din Liga , La Oradea , Eugen Beza , Cristian Cigan , Florin Măjer
Vizualizari: 434
Ultimele comentarii
Acum 1 oră
Gigel
Acum 1 oră
Emil
Acum 1 oră
Bitt Dannman
Acum 1 oră
Adrian
Acum 2 ore
Emil