Luni,
24.06.2024
Partial Noros
Acum
28°C

Handbal: juniorii sunt neinvinsi in campionat

După ce anul trecut Juniorii I de la Clubul Sportiv Școlar Sibiu au terminat pe locul patru la nivel național, o nouă generație de handbaliști stă să se „coacă”.

S-au scurs doar patru meciuri din ediția 2012-2013 a Campionatului Național de Handbal Masculin rezervat Juniorilor I, însă sibienii au reușit să le câștige pe toate. Handbaliștii antrenați de Dan Sitterli conduc autoritat seria E, însă antrenorul spune că această generație nu se luptă cu performanțele foștilor juniori, acum componenți ai echipei de seniori a Sibiului – Handbal Club Sibiu.

„Dacă luăm rezultatele, suntem acolo. Valoric, încă nu ne putem compara cu lotul de anul trecut. Poate undeva la 70 la sută din valoarea lotului de anul trecut. Dar, rezultatele ne ajută, ne dau speranțe să continuăm și să atingem acel procent de sută la sută. (…) Noi trebuie să fim mai muncitori, mai serioși la antrenamente. Trebuie să ne dăruim mai mult la fiecare antrenament. Calități au, dar trebuie să dea totul! Nu ne gândim la concurență între generații, ci la continuitate. Ne bucurăm că aceasta există acum”, subliniază antrenorul.

„Nu avem bancă, dar compensăm prin muncă”

De menționat este faptul că lotul de anul trecut a readus orașul Sibiu, după 25 de ani de secetă, în primele patru formații din țară. Însă, coordonalele sunt altele acum și echipa de Juniori I a CSȘ Sibiu nu mai poate conta pe un lot numeros. De altfel, trei jucători au renunțat chiar la începutul campionatului. Unii nu au crezut într-un viitor pe plan sportiv, iar alții au fost nevoiți să abandoneze handbalul, din motive familiale. A existat și dilema înscrierii în campionat, alternativa fiind renunțarea la un an competițional, dar până la urmă s-a „riscat pe mâna acestei generații”. „La începutul campionatului au renunțat doi-trei jucători și lotul s-a subțiat. Ne puneam problema dacă să înscriem echipa în campionat sau nu. Până la urmă am luat decizia să o înscriem, pentru a face jocurile necesare vârstei de Juniori I, să crească valoric și să nu se piardă o generație”, adaugă, Sitterli.

Când ai parte de un astfel de început, nu te mai gândești la obiective mărețe, ci te mulțumești cu simpla participare în campionat. Însă, handbaliștii care acum sunt Juniori I dau semne că o comparație cu foști lor colegi nu este chiar deplasată. Aceștia i-au spus antrenorului că țintesc Turneul Semifinal. „La început, băieții mi-au spus că își doresc participarea la Turneul Semifinal. Obiectivul meu a fost, sincer, participarea în campionat. Le-am spus băieților că sunt lângă ei, că îi susțin. Mi-au spus că își doresc și deocamdată au dovedit acest lucru. E greu să joci 60 de minute cu aceiași jucători în teren. Nu avem bancă, dar compensăm prin pregătire fizică și dorință”, mărturisește Dan Sitterli, antrenorul Juniorilor I de la CSȘ Sibiu.

Zece în lot. Șase și la seniori

Lotul juniorilor nu este nici pe departe numeros. Doar zece handbaliști, dintre care un singur portar, alcătuiesc echipa pe care se bizuie antrenorul. Din cei zece, șase au dublă legitimare, regăsindu-se și în echipa lărgită de seniori – HC Sibiu. „Faptul că s-a înființat echipa de seniori este o motivație chiar și pentru cel de la Juniori IV, care vine în sală și vede jocurile Juniorilor I și ale seniorilor. Nu mai zic de cei de la Juniori I care, până acum câțiva ani, terminau și nu aveau perspectiva unei echipe locale, la care să crească și joace. Dacă aveam mai demult o echipă de seniori, aveau mulți la ce să aspire”, subliniază Sitterli.

Lotul CSȘ Sibiu Juniori I: Robert Voica(inter), Tudor Vîtcă(pivot), Andrei Iliuț(inter stânga), Mihai Iliuț(centru), Robert Dumitru(extremă dreapta), Ștefan Diaconescu(pivot), Răzvan Bogdan(extremă stânga), Eusebiu Frățilă(inter dreapta), Caziemir Novakovski(portar) și Răzvan Iancu(extremă dreapta).

Astăzi, la Transilvania

În seria E a Campionatului Național de Juniori I, sibienii au adversare echipele Liceului Traian Vuia din Reșița, LPS Tg. Jiu, LPS Banatul Timișoara, LPS Alba Iulia, CS Novaci și CSȘ Drobeta Turnu-Severin. Până în acest moment, handbaliștii sunt neînvinși. CSȘ Sibiu a câștigat împotriva echipelor LPS Alba Iulia(29-17), CS Novaci(29-44), LPS Tg. Jiu(25-19) și respectiv Liceul Teoretic Traian Vuia din Reșița(33-37).

Astăzi, de la ora 13.00, CSȘ Sibiu joacă, în sala „Transilvania”, în compania formației LPS Banatul Timișoara.

Cupa Municipiului Sibiu, în 30 noiembrie

În altă ordine de idei, dar fără a părăsi lumea handbalului, în 30 noiembrie va avea loc „Cupa Municipiului Sibiu”.

Atunci, sala de sport a Liceului Teoretic „Constantin Noica” din Sibiu(fosta școală nr. 9)  va fi gazda unei competiții județene dedicate Juniorilor IV.  În 30 noiembrie vor fi puse față în față două echipe de la CSȘ Sibiu și câte una din Cisnădie, Avrig, Dumbrăveni și Agnita. „E o etapă în acțiunea de selecție a viitorilor componenți ai echiplor de la CSȘ Sibiu și, mai departe, chiar a HC Sibiu. Pot fi identificați câțiva jucători cu calități foarte bune, dar pierderile sunt foarte mari la acest nivel. Deci, nu putem avea garanția că un copil cu calități foarte bune va și rămâne. Doar printr-o motivație foarte bună și prin timp se va decide acest lucru”, spune Sitterli.

De altfel, „Cupa Municipiului Sibiu” este ultima competiție oficială înainte de Campionatul Județean de Juniori IV, care se va desfășura, în premieră, în primăvara anului viitor. Reprizele vor fi scurte, de 12 minute, iar premierea se va face în aceeași zi.

Organizatori: Direcția Județeană de Tineret și Sport Sibiu, în colaborare cu Clubul Sportiv Școlar Sibiu și HC Sibiu.

foto: arhivă

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus