Miercuri,
02.12.2020
Ceata
Acum
-4°C

Russell Mc Gregor, dirijorul Johanns Strauss Ensamble: ”Sibiul s-a schimbat pozitiv in ultimii cinci ani”

25 Noiembrie 2012 21:51

A devenit o tradiție, ca în preajma, Crăciunului Sibiul să fie gazdă concertului extraordinar al orchestrei vieneze ”Johann Strauss Ensemble”. Anul acesta, instrumentiștii conduși de Russel McGregor, dirijor al Orchestrei Palatului Schönbrunn din Viena, vor concerta în seara zilei de vineri, 14 decembrie, de la ora 19:00.


Rep.: Ce vom asculta la concertul de anul acesta?
 R. McG.: Pentru prima dată de când concertăm în România am pregătit un program ce include și compoziții ale unor autori români. Sunt sigur că publicul sibian le va gusta și va fi un eveniment special. Apoi, surprizele sunt întotdeauna posibile, și eu am parte de ele, prin urmare sunt sigur că anul acesta nu va fi diferit.


Reporter: Sunt deja câțiva ani buni de când veniți la Sibiu de sărbători. Vă mai amintiți primul concert la Sibiu?
Russel McGregor: A trecut ceva timp de atunci, dar încă țin minte atmosfera intimă și frumoasă de la Sala Thalia. Eram foarte aproape de public, ceea ce este minunat, și țin minte că toată lumea prezentă atunci a avut parte de o seară memorabilă.


Rep.: S-a schimbat cumva publicul sibian care vine la concertele Johann Strauss în acești ani?
R. McG.: Din punctul meu de vedere Sibiul s-a schimbat într-un mod pozitiv în ultimii cinci ani. Întreaga atmosferă din oraș este una vibrantă, energică, aș spune că Sibiul are propriul lui stil. De fiecare dată când am cântat aici am găsit un public foarte receptiv la concertele noastre și sperăm ca asta să nu se schimbe niciodată.


Rep.: În fiecare an, dumneavoastră și Johann Strauss Ensemble faceți un scurt tur al României de sărbători, având concerte în mai multe orașe din țară. Cum este pentru dumneavoastră să călătoriți atât de mult în România și să cunoașteți atât de multă lume?
R. McG.: Într-adevăr, călătorim destul de mult, însă pe mine România nu încetează să mă uimească. Sunt mereu surprins să văd cât de variată este țara dumneavoastră. Mergând prin atâtea orașe cu turneul nostru avem ocazia de observa foarte multe diferențe culturale de la o regiune la alta sau de la un oraș la altul. Pot să vă spun cu siguranță că nu sunt foarte multe țări în Europa care se pot lăuda cu o asemenea diversitate, ceea ce face țara dumneavoastră să fie un loc foarte special și unic.


Rep.: Când veniți la Sibiu, aveți timp să și vizitați și câteva locuri turistice sau să ceva restaurante? Ați recomanda cuiva orașul nostru pentru un city-break, spre exemplu?
R. McG.: Profit de fiecare moment liber pe care îl am pentru a mă plimba prin oraș, pentru a colinda bisericile, magazinele și străzile lăturalnice unde cu adevărat poți lua pulsul orașului. Cât privește restaurantele din Sibiu ele sunt foarte bune! Chiar cred că Sibiul este unul dintre cele mai frumoase orașe din Europa și cu siguranță voi continua să-l recomand oamenilor ca obiectiv turistic.


Rep.: S-a scurs aproape un an de când ați fost în Sibiu. În timpul acesta ați auzit în Austria vreo știre legată de țara noastră sau de orașul nostru?
R. McG.: Bineînțeles că am auzit de problemele politice care au fost peste vară și care, cum se întâmplă peste tot, nu sunt specifice doar României. M-am mai uitat cu atenție la Jocurile Olimpice de la Londra și chiar am urmărit evoluția sportivilor români. Sunt sigur că cele nouă medalii câștigate sunt satisfăcătoare pentru români. În plus, fiind un împătimit al tenisului, urmăresc cu atenție evoluția tinerilor tenisman-i români, sunt impresionat de noua generație pe care țara dumneavoastră o are. Cel puțin în acest domeniu aveți un viitor luminos.


Concertul de Crăciun al ”Johann strauss Ensemble” face parte din Agenda culturală a orașului, fiind o acțiune cofinanțată de Consiliul Local Sibiu prin Primăria și Casa de Cultură a Municipiului. Biletele pentru concertul-eveniment au fost puse deja în vânzare la Agenția Teatrală de pe strada Nicolae Bălcescu și la sediul redacției Turnul Sfatului, din Piața Mică, nr. 30 (telefon 0369 427 874). Prețul biletelor este de 50, 80 sau 100 de lei, în funcție de locul ales în Sala Thalia.  

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus