Joi,
27.01.2022
Innorat
Acum
0°C

S-a reluat campania de vaccinare BCG

Din 30 noiembrie, Ministerul Sănătăţii a decis reluarea campaniei de vaccinarea antituberculoză (BCG) la nou-născuţi. Conform ordinului Ministerului Sănătăţii, toţi nou-născuţii rămaşi nevaccinaţi BCG vor fi chemaţi pentru recuperarea vaccinării de către maternităţile unde s-au născut.

„Pentru a se evita aglomeraţiile şi pentru utilizarea eficientă a vaccinului repartizat, vaccinarea se va face conform programării comunicate de către medicul de familie. Părinţii sunt rugaţi să se adreseze medicului de familie al copilului, pentru consultaţie şi pentru a primi o adeverinţă medicală, care atestă că nou-născutul este apt pentru vaccinare”, spun reprezentanţii DSP Sibiu.

În ziua vaccinării, părinţii vor aduce cu ei Carnetul de vaccinare primit în Maternitate. De asemenea, cu ocazia vaccinării, părinţii vor primi un material informativ despre vaccinul BCG, care conţine informaţii utile (contraindicaţii, reacţii adverse) precum şi recomandări pentru conduita după vaccinare.

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

1 comentarii

Andreea

Acum 9 ani

Da, foarte interesant! Doar ca femeile din SIbiu mai nasc si prin alte maternitatii (Brasov, Cluj, Tg Mures) iar acum trebuie sa mergem cu bebelusii acolo pt ca maternitatea din Sibiu nu ii poate vaccina!!!!!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus