Miercuri,
07.12.2022
Innorat
Acum
6°C

Consiliul Judetean vrea sediul Finantelor Publice pentru Inspectoratul Scolar

Pe fostul sediu al Finanțelor Sibiu, destinat acum unei Școli naționale pentru specialiștii din domeniu, a pus ochii conducerea Consiliului Județean Sibiu. Săptămâna trecută, vicepreședintele CJ, Ioan Banciu a propus, iar consilierii județeni au aprobat în unanimitate, ca sediul amintit situat pe Calea Dumbrăvii să fie cerut oficial de la Ministerul Finanțelor.

Din iunie anul acesta, Inspectoratul ar fi trebuit să părăsească cea mai mare parte a clădirii din strada Berăriei în care funcționează, aceasta fiind retrocedată în urmă cu cinci ani Parohiei Reformate din Sibiu. ”Nu există niciun spațiu disponibil în care să fie mutat Inspectoratul Școlar Județean Sibiu. Și Palatul Copiilor a fost retrocedat, singura opțiune pentru continuarea activității acestei instituții fiind mutarea acesteia în partea de imobil din strada Berăriei care a rămas în administrarea Inspectoratului Județean Sibiu, iar pentru sediul Inspectoratului Școlar Sibiu să fie găsită o altă locație”, se arată în referatul care a însoțit proiectul de hotărâre aprobat joia trecută de Consiliul Județean Sibiu.

Şi Asistenţa Socială vrea spaţiul

Imobilul în care a funcționat Direcția Generală a Finanțelor Publice până acum doi ani, are o suprafață totală desfășurată de 3.640 de metri pătrați. Iar în această clădire, CJ Sibiu ar vrea să aducă și o parte din serviciile sociale din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului, în special Complexul de servicii Prichindelul, care funcționează acum pe strada Bastionului, într-un spaţiu care a fost retrocedat, în urma unui proces pe fond. În urma hotărârii de săptămâna trecută, CJ va solicita Guvernului, prin Ministerul Administraţiei şi Internelor, trecerea imobilului din Calea Dumbrăvii 28 – 32 în domeniul public al judeţului Sibiu şi administrarea CJ Sibiu.

Finanţele vor o şcoală

Imediat după mutarea în noul sediu, directorul executiv al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice, Grigore Popescu, anunţa că pentru vechiul spaţiu va propune conducerii Ministerului Finanţelor înfiinţarea unei instituţii de instruire, destinată personalului structurile Ministerului, din întreaga ţară.
La începutul acestui an, Popescu a anunţat şi faptul că a fost alocat primul milion de lei pentru înfiinţarea Şcolii de Finanţe. ”Orice modificare legislativă, cel puțin, impune o serie de întâlniri în care reprezentanții noștri să fie instruiți în legătură cu aceste noutăți. Numai la Sibiu, anul trecut, am organizat o serie de 15 astfel de întâlniri”, arăta Popescu la începutul anului, ca justificare pentru necesitatea unei astfel de instituţii.
Potrivit planurilor, Școala de finanțe de la Sibiu urma să ofere pe lângă facilitățile necesare derulării unor reuniuni tehnice de instruire și 82 de locuri de cazare, precum și o cantină. Iar la final de săptămână, aceste spaţii de cazare să fie oferite în regim hotelier. Lucrările de amenajare ar fi trebuit să înceapă în acest an şi să fie finalizate anul viitor.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

P U G

Acum 10 ani

sa vad acum cum se va respecta prevederile noului PUG cu privire la numarul de parcari care trebuiesc amenajate pentru functionarea unei institutii in mod legal.
Raspunde

mosu

Acum 10 ani

initiativa buna cu cladirea in care a functionat finantele ,ar avea si Inspectoratul scolar un spatiu reprezentativ in SIBIU
Raspunde

Pentru FIRU

Acum 10 ani

Firulica, de ce vrei sa-i lingi dosul palmei lui Cindrea ? De ce nu iei tu direct cladirea ? Mosu,stai acasa si linge baba!
Raspunde

Ciuf

Acum 10 ani

Inspectoratul Scolar Sibiu = o claie de spagari si incompetenti.
Raspunde

miklos

Acum 10 ani

Ce sa faca Inspectoratul Scolar cu toata cladirea ? Inspectoratul ar cam trebui rarit si reinnoit. Acolo incap si Clubul Copiilor si Asistenta Sociala. Sunt 4 nivele.
Raspunde

tirilici

Acum 10 ani

pt inspectoratul scolar de ce nu se inchiriaza containere de la algeco? dupa cum merge scoala nu prea isi au rostul
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus