Luni,
28.11.2022
Ceata
Acum
1°C

Dupa zece ani: Cochet Sibiu, despagubita cu 6,6 milioane de euro pentru un TIR cu cravate

Pentru marfa arsă într-un TIR care a luat foc în 2002, firma sibiană Cochet SA va primi de la societatea de asigurări Eureko despăgubiri de 6,6 milioane de euro. Societatea sibiană va primi imensa despăgubire la capătul unui proces care a durat zece ani, timp în care Cochet SA a și închis porțile. Abia de la începutul anului trecut, societatea și-a reluat, în acte, activitatea.
Asiguratorii nu au vrut să achite asigurarea cravatelor din TIR-ul care a luat foc în 2002, deoarece au pus sub semnul îndoielii varianta firmei care își asigurase marfa. Procesul care a urmat s-a încheiat zilele trecute la Înalta Curte de Casație și Justiție, unde judecătorii au dat dreptate firmei sibiene.
Reprezentanții Eureko au declarat pentru zf.ro că vor respecta decizia definitivă a instanței și că vor achita suma stabilită de instanță.
SC Cochet SA a fost înființată încă din 1876, având mai multe denumiri până la naționalizare, când regimul comunist a denumit societatea ”Drapelul Roșu”. În 1989, întreprinderea avea aproximativ 3.000 de angajați, însă după privatizare, numărul angajaților a scăzut rapid până la aproximativ 900. Cumpărată de Usedco Trading SRL, Cochet SA număra puțin peste 500 de angajați în 2001. După incendiul din 2002, firma a închis în patru ani porțile, suspendându-și activitatea. Anul trecut, de la 1 ianuarie, activitatea a fost reluată, însă numai în hârtii.

 

Foto: Google Street View

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus