Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Frumusetea mineralelor poate fi admirata la Brukenthal

Mineralia este numele expoziţiei care aduce în lumină minunata lume a mineralelor. Gândită ca o întâlnire pentru popularizarea mineralelor, expoziţia a devenit unul dintre cele mai importante evenimente dedicate în întregime pietrei de podoabă. Astfel, a început să fie organizată în diverse oraşe din România, iar acum a ajuns la Sibiu.

„Pietrele”, în stare naturală sau cele din care sunt confecţionate bijuteriile, provin din toate colţurile lumii: geode şi cuarţ din Brazilia, cuarţ roz din Madagascar, jad din China sau Canada, turcoaz din America de Nord, agate din Mexic, lapis lazuli din Afganistan, lemn opalizat şi opal din Australia, malachit din Congo, azurit din Maroc, sidef din Noua Zeelandă, chihlimbar din Marea Baltică.

“Tot ce este expus este legat strict de lumea minerală: cristale, minerale, geme, pietre de podoaba, bijuterii confectionate exclusiv din pietre semipretioase. Bijuteriile, de la simple inele, cercei sau brăţări până la coliere elaborate înglobând multă fantezie, sunt confecţionate numai din pietre semipreţioase: calcedonie, lapis lazuli, granat, opal, turcoaz, turmalina, topaz sau din chihlimbar, coral si perle”, spun Andrei Gorduza, coordonatorul expoziţie

Alături de acestea vor fi expuse eşantioane de colecţie, casete didactice cu minerale, colecţii de pietre semipreţioase, geme şlefuite şi cărţi de mineralogie.

Expoziţia va fi vernisată vineri, 14 decembrie, de la ora 10:00, în Sala de Consiliu a Palatului Brukenthal. Expoziţia va fi deschisă în perioada 14 – 16 decembrie, între orele 10:00 – 18:00.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

1 comentarii

rosu

Acum 11 ani

Urmeaza frumusetea mineriadelor?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus