Judecătoarea Carmen Elena Georgică a devenit săptămâna trecută noul președinte al Tribunalului Sibiu, iar Adriana Cornelia Șandru a devenit prim procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu. Simona Ștefania Constantinescu va conduce Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu.
Carmen Georgică a câștigat concursul pentru șefia Tribunalului cu doar câteva zeci de sutimi, având un punctaj final 8,440 (9, 28 – nota pentru proiect și 7,60 – nota la proba scrisă), față de nota finală de 8,365 obținută de judecătorul Andrei Vlăduț Sebeșan (8,53 – nota pentru proiect și 8,20 – nota la proba scrisă). Cel de-al treilea candidat înscris pentru conducerea Tribunalului a fost Dana Tițian, fosta consilieră a Codruței Kovesi la București. Aceasta a obținut nota finală de 7,45 (8,71 – nota pentru proiect și 6,20 – nota la proba scrisă). Câștigătoarea concursului, judecătoarea Elena Carmen Georgică a fost detașată de la Sibiu la Consiliul Superior al Magistraturii, din 15 septembrie 2008, pe o perioadă de un an, prelungită ulterior cu alți trei ani. Georgică a lucrat în cadrul Biroului de informare publică și relații cu mass-media, de unde s-a reîntors, la cerere, la Tribunalul Sibiu din ianuarie 2011. Contactată de Turnul Sfatului doamna Georgică a confirmat informația că va conduce Tribunalul Sibiu în următorii ani, însă s-a abținut de la alte comentarii, spunând doar că așteaptă ordinul oficial de numire în funcție. Potrivit declarației de avere, judecătoarea are un teren agricol și cotă-parte din alte două terenuri situate în Sibiu, plus un apartament și o parte dintr-o casă moștenită. În conturi are 23.500 de euro, suma egală cu valoarea unui credit accesat pe 30 de ani. Veniturile anuale, în calitate de judecător al CSM, au fost de puțin peste 140.000 de lei (salariu plus diurnă).
Noul prim procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu este Adriana Cornelia Șandru, în urma concursului organizat de Institutul Național al Magistraturii ea obținând nota finală 8,36 (8,53 – nota pentru proiect și 8,20 – nota la proba scrisă), devansându-l pe Ioan Marius Aron cu doar 6 sutimi: 8, 30 notă finală, 8,60 – nota pentru proiect și 8,00 – nota la proba scrisă. Înainte de concurs Adriana Cornelia Șandru a ocupat funcția de prim procuror adjunct în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu. Împreună cu soțul deține o casă și un apartament în Făgăraș și un apartament în Sibiu. Depozitele bancare însumează 42.000 de lei și 2200 de euro, iar venitul anual este de aproximativ 94.000 de lei. ”Este mult de discutat despre proiectele mele depuse în cadrul acestui examen. Parchetul de la Sibiu nu este unul dificil, dacă e să îl compar cu cel de pe lângă Tribunalul Brașov, unde am lucrat înainte. Problemele sunt aceleași, diferă doar volumul de muncă”, declara Adriana Șandru, la începutul concursului.
Nu în ultimul rând, Simona Ștefania Constantinescu va conduce Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu, ea obținând nota finală la concurs de 8,37 (9,35 – nota pentru proiect și 7,40 – nota la proba scrisă).
Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download
Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube
Tag-uri: Carmen Georgică , Tribunalului Sibiu , Institutul Naţional , Judecătoria Sibiu , Turnul Sfatului , Codruței Koveși , Adriana Șandru , Tribunalul Brașov , Tribunalul Sibiu , Ioan Marius Aron , Consiliul Superior , Judecătoarea Carmen Elena Geor , Andrei Vlăduţ Sebeşan , Simona Ștefania Constantinescu , Adriana Cornelia Șandru , Dana Tițian , Elena Carmen Georgică
Vizualizari: 786
Ultimele comentarii
Acum 11 ore
M
Acum 11 ore
Gil
Acum 12 ore
Newman
Acum 12 ore
Flaver
Acum 12 ore
Maria