Luni,
29.11.2021
Innorat
Acum
7°C

Bilantul de final de an la Gaz Metan Medias: nu e bine, dar se putea mai rau!

Președintele Ioan Horoba a făcut, în cadrul conferinței de presă de luni, 17 decembrie, un bilanț de final de an al clubului. Potrivit acestuia, clubul s-a confruntat în 2012 cu o serie de cheltuieli neprevăzute, printre care un al doilea cantonament în Antalya pentru echipa de fotbal. Nici calificarea echipei de baschet a Mediașului în FIBA Eurochallenge sau cursul valutar nu au cruțat bugetul clubului din orașul de pe Târnava Mare.

Însă, Horoba a dat asigurări că jucătorii echipei de fotbal Gaz Metan Mediaș, despre care au apărut informații că nu sunt la zi cu remunerațiile,  își vor primi, în această săptămână,  salariile restante pe luna octombrie.

„Să fie un an mai bun și să ne rezolvăm problemele financiare, pe care le-am recunoscut că le-am avut și le avem în continuare. În această săptămână ne străduim să plătim salariile pe luna octombrie jucătorilor de la echipa de fotbal, urmând ca în ianuarie să ne reglăm, să venim la zi, după ce primim drepturile de televiziune. A fost un an foarte dificil, pe care l-am parcurs cu toții”, a declarat Horoba, în conferința de presă de luni, 17 decembrie 2012.

Prețurile la alimente și cursul valutar, dăunătoare bugetului

Conform spuselor oficialului medieșean, clubul datorează jucătorilor de la fotbal și baschet un salariu și jumătate. „Resursele au fost limitate, au fost și niște lucruri în plus față de ceea ce ne-am programat. Deci, venituri am avut mai mici și vă dau numai ce îmi vine în minte acum, niște cauze neprevăzute, care au apărut în acest an: am fost nevoiți, din cauza condițiilor meteo din iarna trecută să facem un al doilea stagiu de pregătire în Antalya – au fost cheltuieli suplimentare; a intervenit participarea echipei de baschet în cupele europene – cheltuieli care au venit, într-adevăr, suplimentar, noroc că am fost sprijiniți aici de către domnul Munteanu, de la Bat, care ne-a asigurat transportul, pentru că erau destinații dificile și nu puteam să ajungem cu cursa de linie și a trebuit să închiriem charter. Au sporit cheltuielile, pe care într-adevăr nu le aveam prevăzute în buget. A mai intervenit chiar și cursul valutar, care adunat de-a lungul unui an, a contat foarte mult la contracte. Deci, toate previziunile noastre optimiste s-au transformat de fapt în lucruri negative. Și majorarea prețurilor la alimente, deplasările au fost mai costisitoare față de ceea ce am previzionat noi. Deci, toate acestea s-au acumulat și suntem într-un deficit de un salariu și jumătate, atât la baschet, cât și la fotbal, pe care să îl acoperim din bugetul de anul viitor”, a mai spus Horoba.

Obiectiv> locul șapte!

În acest moment, echipa de fotbal ocupă poziția a 12-a, după 19 jocuri, cu 21 de puncte. Obiectivul fixat înainte de startul ediției 2012-2013 a Ligii I – locul șapte, rămâne în picioare, după cum a reiterat Ioan Horoba luni. Menționăm că între locul 12 și locul 7, ocupat de Dinamo București, este o distanță de 9 puncte.  „Și, a mai fost o cauză – am avut un obiectiv, anul trecut, pe care nu l-am îndeplinit și contam pe banii din drepturile de televiziune, că vom lua bani mai mulți. Și acolo e o gaură destul de consistentă. Și acum, probabil, deși eu sper că ne vom atinge obiectivul, adică locul șapte, care este posibil și în condițiile de acum, chiar cu lotul pe care îl avem. Neatenția noastră și ceea ce s-a mai întâmplat la echipă... Numai câteva meciuri să îmi aduc aminte cu echipe de nivelul Concordiei, Iașul, egalul cu Dinamo – puteam chiar cocheta cu locul patru. Era foarte simplu și ușor, pentru că echipa aceasta a dovedit că are valoare. Adică, joci cu toate echipele participante în cupele europene și nu pierzi, cu excepția Rapidului. Și meciul cu Rapid, dacă stăm și ne aducem aminte cum l-am pierdut, deci pe neatenția noastră, vă dați seama unde eram situați. Deci, locul șapte nu era o utopie când l-am stabilit noi, ținând cont și de lotul pe care l-am avut noi”, a adăugat Horoba.

Accidentări și transferuri eșuate

Ca și în sezonul trecut, și în această ediție de campionat Gaz Metan a fost măcinată de accidentări. Această situație cu un grad mare de impredictibilitate, coroborată cu „rateurile” de la transferuri au dus-o pe fosta participantă în preliminariile Europa League mai aproape de retrogradare decât de primele locuri. Însă, Președintele Gazului Metan consideră că „nu banii dați la timp sunt condiția principală pentru care o echipă trebuie să câștige”.

 „Sigur că și în acest an ne-au urmărit accidentările, care au fost numeroase. Vă aduceți aminte de Vitinho. Ai rămas în prima etapă, în primele cinci minute fără un jucător de bază, accidentat, pe care sperăm să îl recuperăm în iarna aceasta, ca să revină la ceea ce a fost. Alții, în care ne-am pus mari speranțe, cum a fost Bud – nu a reușit să facă pasul. Am dat rateuri, e adevărat, și la transferuri, adică la jucătorii pe care i-am legitimat. Vasilache, de exemplu. A venit, a jucat un meci și la cam atât s-a rezumat toată activitatea. Așa este, de fapt, atunci când te bazei mai mult pe jucători liberi de contract. Dan Florin, la fel accidentat. Insatisfacție și cu el, deși este un jucător de valoare. Accidentarea lui Ciprian Petre, care nu a mai fost ceea ce a fost până acum. Deci, sunt multe cauze și obiective, dar sunt și greșeli făcute de noi, inclusiv de tehnicienii care îi conduc. Poate și de noi, de conducere, că nici noi nu am știut să fim în pas, dar vă spun încă o dată – nu banii dați la timp sunt condiția principală pentru care o echipă trebuie să câștige.Aici au fost învățați jucătorii să fie plătiți la zi. Sigur, când s-a făcut o dereglare, că nu e plătit o lună, două luni. Cea mai mare întârziere este de două luni, nu o mai luați de trei luni. Conform regulamentului, noi putem să nu îi plătim timp de trei luni, dar nu acesta este scopul nostru, eu aș vrea să îi plătim, dacă se poate, anticipat, ca să putem să îi tragem la răspundere pentru ineficiența lor”, a mai spus Horoba.

„Nu îi mai plângeți așa de tare, pentru că nu sunt motive”

Ioan Horoba nu este de acord cu scenariul potrivit căruia cineva trebuie să „le plângă de milă” jucătorilor de la Gaz Metan, despre care au apărut informații că au ajuns în situația de a nu-și plăti chiriile și riscă să fie evacuați. „Nu îi mai plângeți așa de tare, pentru că nu sunt motive.Cum le-am spus eu, ei au de primit și asta este foarte important. Ei primesc salarii relativ bune pentru ceea ce se întâmplă în Mediaș, dar nu știu nici să se gospodărească. Nu trebuie să ajungă în situația să se împrumute, să îi plângem că nu și-au putut plăti chiriile, care sunt de 150 de euro. Hai, să fim serioși! La un salariu de 3.500-4.000 de euro, dacă nu ești capabil să plătești 150 de euro, atunci îmi pare rău, nu neapărat plângem că nu le-am plătit chiriile”, a conchis Ioan Horoba, în 17 decembrie 2012.

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus